Autor: Põllumajandus.ee • 8. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luua metsanduskooli masinapark täienes uute metsamasinatega

Luua metsanduskooli masinapark täienes kahe uue metsamasinaga – õppetööks on lisaks olemasolevatele kasutada ka uued forvarder PONSSE ELK ja harvester PONSSE ERGO. Masinate saamiseks toimus riigihange, mille võitis Konekesko Eesti AS. Uued masinad renditi neljaks aastaks.
Uute masinate koolituspäev
Foto: : Luua metsanduskool

„Koos uute masinate üleandmisega toimusid meil ka koolituspäevad instruktoritele. Tehnika muutub kiiresti ja iga uue masina puhul tuleb selle omadused ja uuendused eelkõige endale selgeks saada,“ rääkis Luua metsanduskooli metsamasinaõppe koordinaator Meelis Kall. Ta lisas, et uued metsamasinad jäävad Tihemetsa metskonda, mis on käesolevast aastast Luua metsanduskooli praktikabaasi osa.

Luua metsanduskooli metsaülem Peep Arold lisas, et viimati sai kool uued metsamasinad ligi 10 aastat tagasi Euroopa Liidu rahastuse toetusel. Saadud uued masinad annavad koolile võimaluse õpetada õpilasi kaasaegsetel masinatel, mis on varustatud kõige uuema tehnoloogia ja tarkvaraprogrammidega. „Hiljuti saime uuendatud ka kooli metsamasinate simulaatorite klassi, mis võimaldab anda tulevastele metsameestele veelgi parema ettevalmistuse. Tipptasemel simulaatorid on ettevalmistuseks tipptasemel masinatele liikumisel.“

Uute metsamasinate hankija, Konekesko Eesti AS Ehitus-ja metsamasinate osakonna juhataja Martin Ots lisas, et uued metsamasinad on tootlikud, töökindlad ja keskkonnasõbralikud. Samuti pidas Ots oluliseks, et need leiavad kasutust õppetöös. „Konekesko Eesti AS peab väga oluliseks hariduse toetamist,“ rääkis Ots. „Toetame aktiivse partnerluse kaudu Luua metsanduskooli noori ja nende arengut. Metsandushariduse edendamiseks oleme aidanud Luua Metsanduskoolil soetada metsatehnikat. Läbi selliste koostööprojektide tahame anda oma panuse tulevaste masinaoperaatorite ettevalmistusse,“ sõnas ettevõtte esindaja.

SA Kutsekoda eestvõttel koostatud tööjõu ja oskuste tulevikuuuringu OSKA järgi kasvab edaspidi nõudlus väljaõppinud metsamasinate operaatorite ehk harvesteri- ja forvarderijuhtide järele. Eestis saab neid erialasid õppida ainult Luua metsanduskoolis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960