Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere lihatööstus valmistub müügimahu kahekordistumiseks

Rakvere Lihatööstusel on tänavu palju uudistooteid
Foto: HKScan Estonia
Rakvere grilltoodete müük tõuseb jaaninädalal teistest suvenädalatest üle kahe korra suuremaks. Suveperioodi suurenenud nõudluse teenindamiseks palgati tööstusesse 44 suvetöölist.

„Arvestades et eelmisel aastal saavutasime juunis Rakvere bränditoodete absoluutse müügirekordi ja müügimahud on sel aastal mullusest juba praegu suuremad, siis on Rakvere lihatööstuses algamas väga kiired nädalad. Rakvere šašlõkkide müük on juba praegu tänu uuele keskkonnasõbralikule pakendile ja värsketele retseptidele kasvanud kolmandiku võrra,“ kirjeldas Rakvere tooteid valmistava HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Kokku saadab Rakvere lihatööstus jaaninädalal klientidele Eestis ja kaugemal ligikaudu 1,3 miljonit kg erinevat toodangut, mis on piltlikult üle 100 suure veoauto koorma ja kilo tooteid iga eestimaalase kohta.

„Grillimise trendiks on kujunenud võimaluste paljusus – ostetakse värsket liha ise maitsestamiseks, marinaadis ribide kõrvale valitakse üha enam eelküpsetatud ribisid, samal ajal grillitakse lisaks eri tooteid viineritest verivorstideni. Üllatavalt palju ostetakse juunis ka keeduvorsti, mille müügimahud suurenevad 10-15 protsenti. Ilmselt tehakse palju traditsioonilist kartulisalatit nii koolilõpetamise pidudeks kui ka jaanipäevaks,“ tõi Mere välja.

Rakvere toodetest on jaanihitiks kujunemas uus „Taste of America“ sari ning Maailma Parimate Vorstide seeria, kus on esindatud saksa, poola ja kataloonia maitsed. Klassikutena püsivad siiski müügimahu edetabeli tipus mustikamaitseline grill-liha ja ribi ning keefirimaitseline šašlõkk.

HEA TEADA

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan on Põhjamaade liha- ja toiduainetööstuse ettevõte. Meil töötab üle 7300 spetsialisti, kes pingutavad igapäevalt, et teenindada maailma kõige nõudlikumaid tarbijaid, hoides kvaliteeti kogu tootmisahela ulatuses – farmist toidulauale. HKScan toodab ja turustab kvaliteetseid ning vastutustundlikult toodetud sea-, veise-, linnu- ja lambalihatooteid tuntud kaubamärkide all, nende hulgas HK, Scan, Rakvere, Kariniemen, Rose, Pärsons ja Tallegg. HKScani kliendid on jaemüügi-, toitlustus-, tööstus-, ja ekspordisektorid. Meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. Ekspordime oma tooteid rohkem kui 50 riiki. HKScani netokäive 2017. aastal oli 1,8 miljardit eurot, mis teeb meist ühe Euroopa juhtivaima liha- ja toiduainetööstuse ettevõtte.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960