Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajanduskoda selgitab uuringuga välja põuakahjude ulatuse

Põuane põld
Foto: Postimees/Scanpix
Tänavune kevad ja suvi on olnud erakordselt soojad ja kuivad. Põud on vähem või rohkem kimbutanud kogu Eestit. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab kuni 24. augustini Eesti taime- ja loomakasvatajate küsitluse, et anda põuakahjudele täpsem hinnang.

„Seoses tänavuse põuaga ootab Euroopa Komisjon Eestilt augusti lõpuks põhjalikku infot põuakahjude kohta, et otsustada, kas täiendavate meetmete rakendamine olukorra leevendamiseks on vajalik. Loodame, et Euroopa Komisjonil on varuks veel meetmeid, mis suudaksid põua tõttu raskustesse sattunud tootjaid aidata,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmus lisas, et koristushooaja jätkudes tuleb olukorda tähelepanelikult analüüsida ning vajadusel rakendada täiendavaid leevendusmeetmeid. Uuringuga kaardistatakse nii põllukultuuride kui söödatootmise olukorda. Loodame, et võimalikult suur hulk ettevõtteid leiab võimaluse selles olulises uuringus osaleda.

Nii valitsus kui põllumajanduse esindusorganisatsioonid on juba varasemalt Euroopa Komisjoni poole pöördunud palvega leida võimalusi tekkinud olukorra leevendamiseks. Ilmateenistuse vaatlusvõrgu andmetel sadas mais, juunis ja juulis kõige vähem sademeid Harjumaal, Ida- ja Lääne-Virumaal, Lääne-, Rapla- ja Järvamaa põhjapoolsetes osades ning Jõgevamaa idapoolses osas. Põuakahjude tõttu võib neis piirkondades jääda suur osa saagist saamata. Samuti kimbutab põllumajandustootjaid loomadele vajaliku sööda puudus.

Eesti taime- ja loomakasvatuse põuakahjude küsimustiku leiab SIIT

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960