Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Berner tõi turule uue talirapsi herbitsiidi

Berner tõi turule uue talirapsi herbitsiidi
Foto: Berner Eesti
Talirapsi külviaja lähenedes hakkavad põllumehed mõtlema, millise herbitsiidiga tuleks töödelda taimi, et need saaksid ühtlaselt kasvada ja areneda, ei konkureeriks umbrohuga ja sel moel jõuaks talveks valmistudes optimaalsesse kasvustaadiumisse.

Ettevõte Dow AgroSciences esitleb uut talirapsi herbitsiidi BELKAR™. Herbitsiidi toimeaineteks on Arylex™ Active, mis on juba tuntud herbitsiidist Zypar™ ja pikloraam, mis on tuntud herbitsiidist Galera™.

BELKAR™ hävitab erinevaid kaheidulehelisi umbrohtusid ja on ette nähtud kasutamiseks sügisel. Toode toimib lehtede kaudu ega oma mulla mõju, seetõttu on see eriti sobiv neil juhtudel, kui sügis on soe ja kuiv ning mullas on vähe niiskust.

BELKAR™ võib kasutada üksi, kuid parema ja efektiivsema tulemuse saavutamiseks soovitame seda segada kokku herbitsiidiga METAZAMIX™. Pritsides herbitsiidisegu, on soovituslik kulunorm 0,25 l/ha BELKAR™, lisades 0,6 l/ha METAZAMIX™.

Kui põllul esineb teraviljavarist, siis tuleks selle tõrjumiseks kasutada graminitsiidi, kuid mitte segada kokku BELKAR™ ja METAZAMIX™ seguga. BELKAR™ ja METAZAMIX™ pritsitakse siis, kui talirapsil on 2-4 pärislehte ja hea tulemuse saavutamiseks peavad umbrohud olema tärganud.

BELKAR™ ja METAZAMIX ™ segu eelised:

• Hävitavad sügisel talirapsi põllul olulisemad ja probleemsemad kaheidulehelised umbrohud: kesalill, kukemagun, madar, rukkilill, kurereha, vesihein, hiirekõrv, litterhein, iminõges jne.

• Mulla niiskus ei ole toote efektiivsuse jaoks oluline. Mõlemad toimeained toimivad lehtede kaudu, seetõttu on hea efektiivsuse saavutamiseks vajalik, et umbrohud on pritsimise ajal juba idanenud.

• Mulla ettevalmistamise viis ei mõjuta toote efektiivsust. Ka ebaühtlaselt töödeldud muld ja väikesed ebatasasused mulla pinnal ei oma toote efektiivsusele olulist mõju.

• Mulla pinnal olev põhk ei mõjuta toote efektiivsust. Oluline on see, et kasutamise ajal oleks umbrohi idanenud.

• Kasutatav erinevatel mullatüüpidel.

• Kiiresti märgatav toime, seetõttu on lihtne veenduda toote efektiivsuses.

• Piisab ühest pritsimisest, et põld oleks umbrohust puhas ja saaks hakata valmistuma talvitumiseks.

Toote ostmiseks pöörduda palun Scandagra Eesti AS või KEVILI PÜ poole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960