Autor: Põllumajandus.ee • 21. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peipsi Toidu Tänav kostitab nii traditsioonide kui ka gurmeepaladega

25.-26. augustil lookleb 175kilomeetrine Peipsi Toidu Tänav Vasknarvast Setomaale Saaboldasse. EV100 suvise peonädala lõpetuseks katavad laua 50 pop-up restorani, kes pakuvad Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke.
Peipsiäär on tuntud oma hea sibula poolest
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

175 km pikkuses Peipsi Toidu Tänaval on väljas 50 pop-up restorani. „Külaliste lauale jõuab erinevates variatsioonides Peipsi kala, kurk ja sibul, mis on valmistatud nii perekonna traditsioonide järgi kui ka tänapäevases tänavatoidu võtmes. Lisaks on menüüdes näiteks küülikuliha, praetud lambaajud, rasstegai kalaga, pannivadsad sisu ja hämmetüsega, soe sõir moosiga ja palju muud,“ sõnas festivali eestvedaja Triinu Akkermann.

Kõige kaugem restoran Pihkva Hansa tuleb kohale Pihkvast. Kaasa löövad lisaks sõpruskondadele ja pererestoranidele väiketootjate ühendused Kääpa OTT ja Jõgevamaa Maitsed. Juubeliaastal esindab festivalil muuseume Eesti Põllumajandusmuuseum.

„EV100 suvise peonädala lõpuks on Eesti rahvas kutsutud Peipsi järve äärde 175 kilomeetri pikkusesse peolauda, kus saab mekkida head Eesti toitu ja eesootavaks juubelisügiseks head-paremat varuda,“ sõnas Riigikantselei Ev100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

25.-26. augustil Vasknarvast Saaboldani kulgevates „Peipsi Toidu Tänav 175 km“ pop-up restoranides pakutakse Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke.

Pop-up restoranid on avatud 25. augustil kell 11-22 ja 26. augustil kell 11-18. Lisaks saab varuda kohalikku toidukraami talvesibula ja küüslaugu piirkonna laatadelt ning teeäärsetest müügikohtadest.

Juubeliaastal toimub festival koostöös Riigikantselei EV 100 korraldustoimkonna, Leader Eesti, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Alutaguse valla, Mustvee valla, Tartu valla, Luunja valla ja Kastre vallaga.

Festivali info leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960