Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kündmise maailmameistritiitli võitsid iirlased

Eamonn Tracey ja Thomas Cochrane
Foto: World Ploughing Org (World_Ploughing - Twitter).
1.- 2. septembril toimusid kündmise maailmameistrivõistlused Saksamaal Baden-Württembergi liidumaal Einsiedelis. Tavaatrades võitis iirlane Eamonn Tracey ja pöördatrade meistriks tuli samuti iirlane Thomas Cochrane.

Tavaatrade teine oli prantslane Thomas Debes ja kolmas Ian Woolley Uus-Meremaalt. Pöördatrade teise koha saavutas iirlane John Whelan ja kolmanda koha šveitslane Marco Angst.

Võistluse protokolli leiad SIIT.

 

Künni MM toimus tänavu 65. korda. Samas toimus võistlus Saksamaal juba neljandat korda – eelnevalt on võisteldud Saksamaal tippkündmises 1958. aastal, 1978. aastal ja 1998. aastal. Selle aasta võistluspaik oli 30 kilomeetri kaugusel Baden-Württembergi liidumaa pealinnast Stuttgardist, Kirchentellinsfurti küla lähistel asuvas Einsiedeli mõisas. 

Tingimused kündmiseks olid head, kuigi ilm oli vihmane. Künti viljakaid savi-liivmuldi.

Tänavusel võistlusel osales 55 kündjat 30st riigist. Eestit esindasid meisterkündjad, meie eelmise aasta künnivõistluste võitjad, Jüri Lai ja Indrek Zilensk.

Jüri Lai võistles pöördatrade klassis Kubota traktoriga ja Indrek Zilensk tavaatrade klassis traktoriga MTZ 82. Mõlemad kasutasid Kvernelandi atra.

Eesti meeskonnaga olid kaasas künniseltsi esindaja Margus Ameerikas, kohtunik Taavi Võsa ja treener Urmas Lees.

Võistlusteks harjutamisega said võistlejad alustada juba möödunud nädala esmaspäeval. Võistluste pidulik avamine oli reedel ning laupäeval künti kõrrepõldu ja pühapäeval üheaastast rohumaad.

Meie meeste tulemused ei olnud sel korral nii head, kui eelnevatel aastatel, siiski jäädi 20 parema kündja hulka. Indrek Zilensk saavutas kahe päeva kokkuvõttes 20. koha ja Jüri Lai 14. koha.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960