Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaministeeriumi asekantslerina jätkab Marku Lamp

Keskkonnaministeeriumi eluslooduse üksuse asekantsler Marku Lamp
Foto: Keskkonnaministeerium
Keskkonnaminister Siim Kiisler kinnitas keskkonnaministeeriumi eluslooduse üksuse asekantsleri ametisse uuesti Marku Lambi, kes esmakordselt asus sellele ametikohale 2013. aastal.

Marku Lamp töötab keskkonnaministeeriumis alates 2002. aastast veebruarist, mil ta alustas tööd metsaosakonna peaspetsialistina. Pärast viie aastast tööd peaspetsialistina asus ta 2007. aasta jaanuaris tööle metsaosakonna juhatajana. Alates 2013. aasta juunist kuni praeguseni on ta keskkonnaministeeriumi eluslooduse asekantsler.

Asekantsler Marku Lamp esineb 31. oktoobril toimuval Äripäeva konverentsil „Puidutööstuse Äriplaan 2019“, andes seal sektorile edasi riigi nägemuse järgmisest majandusaastast.

“Marku Lamp on end tõestanud võimeka ja edumeelse juhina, kelle põhjalikud loodusvaldkonna teadmised ning pikaajaline keskkonnaministeeriumis töötamise kogemus annavad talle väga head eeldused jätkata ka edaspidi tugeva ning tulemusliku asekantslerina,” tunnustas keskkonnaminister Siim Kiisler. “Seetõttu usaldan rahuliku südamega ka edaspidi tema võimekust ja nägemust meie loodusvaldkonna heaolu eest vastutamisel.”

Asekantsler Marku Lambi vastutusvaldkondadeks on kalavarude kaitse ja kasutamise, looduskaitse ning metsanduse ja jahinduse poliitika ettevalmistamise ja elluviimise korraldamine.

Metsanduse valdkonnas näeb asekantsler Marku lamp järgmise viieaastase ametiaja olulisema tegevusena metsanduse arengukava aastani 2030 koostamise juhtimist. “Võtmekohaks on pikaajalise visiooni kujundamine ja võimalikult laiapõhjalise ühiskondliku kokkuleppe saavutamine,” märkis Lamp.

Kalavarude valdkonnas peab asekantsler Lamp oluliseks kaladele võimalikult hea seisundi saavutamist läbi kudealade taastamise, rände takistuste vähendamise ja püügitingimuste seadmise. Samuti peab ta tähtsaks kestva kalanduse pikaajalise visiooni ja arengukava koostamist koostöös maaeluministeeriumiga. “Ka Pärnu jõestiku avamist kalade rändeks, mida juba sel aastal tehakse Jändja ja Sindi paisul, näeme prioriteetse tegevusena,” tõi Lamp välja.

Looduskaitse väljakutsetena näeb asekantsler Lamp üleeuroopaliselt tähtsate elupaikade ja liikide hea seisundi saavutamist, poollooduslike koosluste taastamist ja hooldamise suurendamist. “Samuti kaitsealade eesmärkide kaasajastamist ning kõiki riigi võimalusi arvestades maaomanikele vajalike hüvitismeetmete tagamist. See tähendab kaitsealadel kõige parema ja viimasema teadmise põhjal eeskkirjade ülevaatamist ja ajakohastamist.”

Jahinduse korraldamisel on Lambi hinnangul oluline loodusliku tasakaalu hoidmine ja ulukite arvukuse ohjamine nii, et ei seataks ohtu nende üldarvukust. Ühelt poolt on tähtis tagada võimalikult paljudele jätkuvad jahipidamise võimalused. Teisalt on sealjuures oluline tagada maaomanike õiguste kaitse. “Jahipidamine on üha enam tarvilik ka meie loodusesse sattuvate invasiivsete võõrliikide ohjamiseks ja kodumaiste liikide kaitseks,” selgitas Lamp.

Mitte vähem tähtsana nimetab Lamp ka nimetatud eluslooduse valdkonna eesmärkide täitmiseks vajalike finantside leidmist ja rakendamist järgmiseks Euroopa Liidu eelarve perioodiks.

Marku Lamp on lõpetanud metsanduse eriala Eesti Põllumajandusülikoolis 2002. aastal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960