Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eAgronomi looja Robin Saluoks pälvis aasta noore ettevõtja tiitli

eAgronomi looja Robin Saluoks pälvis aasta noore ettevõtja tiitli
Foto: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda
4. oktoobril tunnustati pidulikul auhinnagalal Eesti parimaid ettevõtteid. Noore ettevõtja preemia 5000 eurot ja aasta noore ettevõtja tiitli pälvis Robin Saluoks, kes on ettevõtte eAgronom asutaja ja tegevjuht. Preemia andis laureaadile üle Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja direktori Mait Paltsi sõnul on rõõm näha, et ettevõtlikkus noorte seas on kasvamas ning tegeletakse ka teemadega, mis traditsiooniliselt noori ei tõmba. „Põllumajandus on valdkond, kus amet antakse tihti üle põlvest põlve ning ka Robini puhul on nii, kuid ühe suure erinevusega – kodupõldudest on välja kasvanud rahvusvaheline ettevõtlus, millel on potentsiaali terves maailmas,“ ütles Palts ning kutsus noori üles julgemalt ettevõtlusega tegelema.

„Kiiresti arenevad digitehnoloogiad muudavad paljude teiste tööstusharude kõrval ka põllumajandust, täpsemalt seda, kui efektiivselt ja keskkonnasäästlikult saame kasvatada toiduaineid. Seetõttu on mul eriti hea meel õnnitleda tänavust noore ettevõtja preemia laureaati Robin Saluoksa, kes on viinud kokkupuute põllumajanduse ja infotehnoloogia vahel täiesti uuele tasemele,“ kiitis Swedbanki ettevõtete panganduse juht Liisi Himma.

Robin Saluoks on 23-aastane ettevõtja, kelle idee digitaliseerida põllumajandus on saavutanud suure edu. Robini soov ettevõtlusega tegeleda paistis välja juba keskkoolis, kus koos kolme sõbraga asutati ettevõte Kolm Põrsakest, mis pakub teadusetendusi lastele.

eAgronom sai alguse Exceli tabelist, mida Robin haldas põllumehest isa ettevõtte jaoks. Sealt edasi kirjutas Robin juba programmi ning praeguseks on eAgronomist saanud toode, mis lihtsustab põllumehe elu: peab põlluraamatut, haldab ladu, korraldab logistikat, teeb keerulisi arvutusi ning järgib isegi PRIA toetuste reegleid. Kõigest esimese kuue kuuga kattis eAgronom oma tootega 60% Eesti teraviljatootjatest ning vaid kaks aastat tagasi loodud ettevõte on tänaseks laienenud juba üle 700 000 hektarile, enam kui viies Euroopa Liidu riigis. Robini saavutus on sedavõrd tähelepanuväärsem, et suurele osale põllumeestest on eAgronom esimene asi, mida arvutis kasutatakse ning vihkust digitaalsesse maailma liikumine vajab rohkem, kui lihtsalt head toodet.

Robin Saluoks
Foto: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Swedbank ASi välja pandud 5000 euro suurune preemia anti välja juba neljandat korda. Konkurssi korraldavad Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Swedbank AS ning algatust toetab president Kersti Kaljulaid.

Žüriis osalesid kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Swedbanki äripanganduse osakonna juht Aira Nigul-Lepp, Eesti Vabariigi presidendi majandusnõunik Heido Vitsur, Estraveli tegevjuht Anne Samlik ning eelmise aasta noore ettevõtja preemia laureaat ja ettevõtte Testlio tegevjuht Kristel Kruustük.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960