Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peipsiveere arengut toetatakse rohkem kui 295 000 euroga

Peipsi rääbis oma tuntud headuses
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Maaeluminister allkirjastas Peipsiveere arenguprogrammi tegevuskava, mille eesmärk on toetada projekte, mis aitavad kaasa Peipsiveere piirkonna ja vanausuliste kogukonna elujõulisuse säilimisele, kasvatavad kohapealset ettevõtlusaktiivsust ja tõhustavad piirkonna turundust.

„Järjepidev Peipsiveere arenguprogrammi toetamine võimaldab kaasata kohalikke inimesi, et arendada kohalikku elu- ja ettevõtluskeskkonda, võttes seejuures arvesse piirkonna ajaloolis-kultuurilisi ning looduslikke eripärasid,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Piirkonna turundamine muudab Peipsiveere atraktiivseks nii sise- kui ka välisturistile ning tugevdab Peipsiveere identiteeti,“ lisas Tamm. Tegevuskava raames määrati toetust 22 projektile 295 843 euro väärtuses.

Toetatud projektide hulgas on näiteks noortele suunatud projekt „Peipsiveere Ettevõtlikud Noored“, mis aitab koostöös kohalike ettevõtjatega arendada Mustvee valla koolinoorte ettevõtlikkust, korraldades praktilist ettevõtlusõpet ja ettevõtlusringi. Samuti toetatakse järgmisel suvel Mustvees toimuvat kõrgetasemelist vaimuliku muusika festivali. Festivali raames toovad korraldajad maailma tasemega muusikaesitused Mustvee pühakodadesse ühendades sellega erinevaid kultuure.MTÜ Eesti Vanausuliste Kultuuri- ja Arendusühing taastab toetuse abil vanausuliste lubokitrükkimise traditsiooni Peipsimaal. MTÜ Sibulatee kavatseb projektiga „Sibulatee 25 aaret“ aidata piirkonna külastajatel avastada Sibulatee olulisi kultuuri- ja loodusobjekte läbi kaasava mängukeskkonna. Teiste projektide seas leidsid toetust ka Peipsiveere traditsioonilised suurüritused Karakatitsa 2019 ja Sibula- ja kalalaat 2019.Programmi rakendatakse altpoolt tuleva algatuse põhimõttel. Programminõukogu koosneb suurel määral piirkonna esindajatest, kes on kõige paremini kursis kohalike arengueeldustega. Programminõukogu liikmed on Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu, Jõgevamaa Koostöökoja, Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse, Peipsi-Alutaguse Koostöökoja, Tartumaa Omavalitsuste Liidu, Tartumaa Arendusseltsi, Tartu Ärinõuandla ning Maaeluministeeriumi esindajad.Teavet Peipsiveere arenguprogrammi, sh selle tegevuskava kohta, saab Riigi Tugiteenuste Keskuse kodulehelt www.rtk.ee ja Maaeluministeeriumi kodulehelt www.agri.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960