Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veel täna saab registreeruda soodushinnaga börsikoolitusele!

Viljaäri käib börsil
Foto: Postimees/Scanpix
Vili on börsikaup. Kas põllumees peaks oskama ise viljabörsil kaubelda? Kindel on see, et igal juhul on tark teada, mis on börs, kuidas seal äri käib ning saada aru olulistest terminitest. Seepärast kutsume Sind kuulama Äripäeva veebiseminari „Põllumehest börsikauplejaks – hinnarisk põllumajanduses ja võimalused seda juhtida“.

Seminari viib läbi praktik - Valgamaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimees, Mudasilla talu peremees Kalle Kits on põllumees, kes hoiab aktiivselt ennast kursis viljabörsil toimuvaga ning on ise aktiivne börsikaupleja. „Ise börsil mängides pead olema tugeva närvikavaga ja riskimisaldis, aga jääma ikka kaine talupoja mõistuse juurde ka,“ ütleb Kits.. internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas.

Tema sõnul tuleb mõelda, kas põllumees juhib riske või juhivad riskid teda. Kalle Kitse arvates on kõige olulisemad riskid, mis toimuvad igal aastal, olenemata ilmast, hinna- ja tururisk. Põllumehe sõnul on siin märksõnaks finantskirjaoskus ja oskus seda teadmist erinevates olukordades kasutada. Siit edasi on järgmine samm toodetu edukas müük.Et alati on targem õppida teiste vigadest-kogemusest, siis oled oodatud kuulama Äripäeva veebiseminari Põllumehest börsikauplejaks – hinnarisk põllumajanduses ja võimalused seda juhtida

Veebiseminar toimub 25. oktoobril kell 11.00-13.15

Millest räägime:

• Hinnariskist üldiselt – erinevad põllumajandussektorid;• Psühholoogilised vaatenurgad;• Hinna lukustamine – erinevad võimalused, s.h lepingust väljumiseks;• Kaubabörsidest laiemalt;• Kauplemiskonto kui vajalik töövahend riskijuhtimisel;• Olulised õppetunnid viimasest 3. aastast teraviljasektoris;• Raamatu "Aktisamänguri pihtimus" parimad igihaljad vihjed põllumehele.

Veebiseminari maksumus on 18. oktoobrini 49 eurot, hinnale lisandub käibemaks. Seminarile saad registreeruda SIIN.

PANE TÄHELE!

Veebiseminar toimub 25. oktoobril kell 11.00-13.15 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas.Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda.Seminari on võimalik jälgida oma arvutist töökohal, kodus või mujal Teile sobivas kohas ning selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Veebiseminari kestel on Teil võimalik esitada ka lektorile küsimusi, mille saate kirjutada vestluse kasti.Täpsemat infot veebiseminari kohta saab küsida kirjutades [email protected] või helistades tel. 667 0209.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960