Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LEMKEN omandab mehhaanilise umbrohutõrje tehnoloogia

LEMKEN omandab mehhaanilise umbrohutõrje tehnoloogia
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
LEMKEN on omandanud Madalmaade ettevõtte Machinefabriek Steketee B.V., et laiendada oma taimekaitsetoodete portfelli tööseadmetega, mis on mõeldud mehaaniliseks umbrohutõrjeks ning tulevikule orienteeritud, kaameraga masinajuhtimiseks. LEMKEN omandas ka Steketee mullaharimismasinate üksuse Rumptstad, kuid mitte ettevõtte viljatuulutustehnoloogia üksust.

Tegevjuht Anthony der Ley arvates on see taimekaitsesegmendis toimuvate muudatuste valguses oluline lisandus. „Keemiliste taimekaitsevahendite heakskiit on vähenemas, nii põllupidajate seas kui ka ühiskonnas üldse. Samal ajal suureneb vastupanu praegu saadavaolevatele aktiivsetele toimeainetele, samas kui uusi aineid ei tule turule peaaegu üldse. Samuti muutuvad seadusnõuded üha rangemaks, mistõttu vajame tõhusaid alternatiive. Kuna herbitsiide kasutatakse laialdaselt, on just neil suurim potentsiaal keemiliste taimekaitsevahendite kasutamise vähendamiseks. LEMKEN on sellest vastutusest täiesti teadlik ning meil on kavas soodustada mehaanilist umbrohutõrjet sellega, et lisame oma tootevalikusse mehhaanilise umbrohutõrje tehnika,“ sõnas Anthony der Ley.

LEMKEN, professionaalse maaharimise asjatundja, aastase müügituluga 360 miljonit eurot ning rohkem kui 1400 töötajaga kõikjal maailmas, on üks Euroopa juhtivaid põllumajandusmasinate tarnijaid. 1780. a sepikojana asutatud perefirma, peakorteriga Alpenis, Saksamaal, toodab nüüd Saksamaal ning ka India tehases Nagpuris ülikvaliteetseid ja võimsaid põllumajandusmasinaid pinnasetöödeks, külviks ja taimekaitseks. Meie mõtteid ja tegusid juhib klientide huvidest lähtuv innovatsioon. Lisainfot LEMKENi kohta leiate meie veebilehelt www.lemken.com

Steketee on üks juhtivaid ettevõtteid täppispõllumajanduses vajaliku mehaanilise umbrohutõrje ja mullaharimistehnoloogia vallas. 1936. a asutatud ettevõtte peakorter on Stad aan't Haringvlietis, ning ettevõtte fookus on masinate automaatjuhtimist toetav uuenduslik kaameratehnoloogia. Lisainfot Steketee kohta leiate veebilehelt www.steketee.com.

Machinefabriek Steketee B.V.peakorter asub Stad aan’t Haringvlietis, Madalmaades ning annab tööd umbes 50 inimesele. Patenditud kaameratehnoloogia aitab põllupidajatel oma masinaid täpselt juhtida ning lihtsustab nii tavapärast vagude vahelt mehhaanilist umbrohutõrjet kui ka vagudel taimede vahelt umbrohutõrjet.

LEMKEN kavatseb teha koostööd Steketeega, et laiendada ettevõtte tegevust ning olemasolevaid tootmisvõimalusi Madalmaades. Me loodame ka edaspidi Steketee kogenud ja asjatundlikule kohalikele töötajatele, kes saavad lisaväljaõppe. Saksa perefirma paigutab oma ressursse optimaalselt Steketee arendamisse, tootmisse ja müügitegevusse, et soodustada ettevõtte arengut. Kaubamärgid Steketee ja Rumptstad jäävad esialgu alles.„Ettevõttet müües oli mulle eriti oluline see, et töötajatele jääks nende töökohad alles ning me saaksime keskenduda uuenduslikele ideedele, et jätkata oma klientide praegustele ja tulevastele vajadustele vastamist. LEMKENI toote- ja ärifilosoofia on veennud mind selles, et me mõlemad püüdleme samade eesmärkide poole. Seetõttu olen tõesti väga rõõmus, et saan kaasa aidata Steketee edasisele arengule,“ sõnas Steketee endine omanik ja tegevjuht Klaas Veerman.Klaas Veerman vastutab ka edaspidi Steketee tegevuse juhtimise eest ja seda koos LEMKENi taimekaitseüksuse juhi Iljan Schouteniga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960