Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Machinery Festil esitleti uut tehnikat

Esimene julge tõstukiproovija
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
17. oktoobril korraldas Baltic Agro Machinery müügipäeva „Machinery Fest 2018“. Üritus toimus Baltic Agro Tartu esinduses. Päeva tipphetkeks oli uue tootegrupi esitlus.

Müügipäeva võib pidada igati edukaks, sest palju pakutavat põllu- ja aiatehnikat leidis uue omaniku. Näiteks oli pakkumises viis erinevat John Deere ratastraktorimudelit, valik Köckerlingi kultivaatoreid, Bergmanni haagised ja John Deere aiatehnika. Samuti oli võimalus vormistada uueks põlluhooajaks tellimusi taimekaitsepritsidele, kombainidele ja ruloonpressidele.

Baltic Agro Machinery OÜBaltic Agro Machinery OÜ on John Deere põllumajandustehnika ning golfi- ja aiatehnika ainuedasimüüja Eestis. Teised olulised kaubamärgid, mida esindatakse on Antti, Köckerling, Bergmann, Gehl, Holmer, Fransgard, Bomford, Walterscheid, Wieferrink ja nüüdsest ka Kramer.2017. aasta lõpuks kasvas Baltic Agro Machinery OÜ personal 48 töötajani. Ettevõtte müügi- ja teeninduskeskused asuvad Türil, Tartus ning Lehmjal Rae vallas.2017. aastal oli Baltic Agro Machinery OÜ müügitulu 28,9 miljonit eurot (2016.a. oli see 25,2 miljonit eurot). Kasumiks kujunes 208 735 eurot.

Päeva tipphetkeks oli uue tootegrupi esitlemine. Alates 1. oktoobrist on Baltic Agro Machinery KRAMERi põllumajanduslike ratas- ja teleskooplaadurite ametlik esindaja Eestis.

Baltic Agro Machinery tootejuhi Janno Brobergi sõnul on nende tootevalikus nii rataslaadurid, teleskooprataslaadurid kui teleskooplaadurid. „KRAMERi ajalugu ulatub aastasse 1925 kui vennad Kramerid valmistasid Saksamaal Gutmandingendis esimese 4-hobujõulise bensiinimootoriga väiketraktori. 1940. aastal alustati traktorite seeriatootmisega. Esimene rataslaadur valmis aastal 1957 ning 1987. aastal valmistati esimene nelja ratta pööramisega rataslaadur. Peale seda on ehitus- ja põllumajanduslike rataslaadurite areng läbinud mitmeid innovaatilisi uuendusi,“ tutvustas firmat Broberg.

KRAMERi tooted valmivad Pfullendorfi Saksamaa tehases, kus nüüdseks toodetakse üle 5500 masina aastas ja töötajaid on ettevõttes 500 ringis..

Müügipäeval esmaesitleti teleskooplaadurit KT447, millel on DEUTZi mootor võimsusega 100kW. Masina tühimass koos standard kopaga on 8000 kg ja selle tõstevõime 7 meetri kõrgusele on 4400 kg. Lisainfot pakutavate laadurite kohta leiad SIIT

Janno Broberg lisas, et Baltic Agro Machinery pakub lisaks laaduri müügile ka masinate järelhooldust ja teenindust.

Machinery Fest 2018
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960