Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bayer otsib tuleviku põllumajanduse talente

Bayer otsib tuleviku põllumajanduse talente
Foto: Bayer AG
Novembris 2019 Brasiilia pealinnas Bras?lias toimuvale tippkohtumisele valitakse kandideerijate hulgast 100 noort põllumajandusentusiasti vanuses 18-25. Kandideerimine on avatud kuni 10. jaanuarini 2019.

Youth Agvocate Summit (YAS) annab noortele ainulaadse võimaluse kuulata rahvusvahelisi arvamusliidreid, arutleda toidu ja põllumajanduse tuleviku üle ja töötada välja lahendusi kasvava rahvastiku jätkusuutlikuks toitmiseks.

Osalejad valitakse noorte seast välja konkursi korras ja kõik üritusel osalemise kulud kaetakse.

Tippkohtumisel luuakse püsivaid üleilmseid võrgustikke ja otsitakse reaalseid lahendusi, nii suuri kui väikseid, mida delegaadid saaksid tulevikus oma töös rakendada kogu ühiskonna hüvanguks. Tänaseks on toimunud 3 Youth Ag Summit kohtumist - 2013. aastal Calgarys, Kanadas, 2015. aastal Canberras, Austraalias ja 2017. aastal Brüsselis, Belgias.

Youth Ag Summit on kasvanud liikumiseks, mida juhivad nn agvokaadid – noored, kes otsivad aktiivselt lahendusi toidujulgeolekut puudutavatele probleemidele. Tänaseks on tippkohtumisel osalenud üle 300 delegaadi enam kui 50 riigist.

“Youth Ag Summit andis mulle võimaluse töötada koos sarnaselt mõtlevate noortega projekti kallal, mis puudutas toidujulgeolekut soolise võrdõiguslikkuse kontekstis,” ütles Cassandra Hayward, kestliku arengu eriala tudeng, kes esindas 2017. aasta tippkohtumisel Kanadat. “Koos lõime AgriKUA, mittetulundusühingu, mille eesmärk on anda Keenia naistudengitele veebiplatvormi kaudu teadmisi põllumajandusest, ettevõtlusest ja seadusandlusest. Meie eesmärk on koolitada naisi mentoriteks ja liidriteks, kes suudaksid enda kogukonnas jätkusuutlikke muutusi juhtida.”

Youth Ag Summit 2019 tippkohtumisele saab kandideerida veebilehel www.youthagsummit.com. Täiendav info on leitav sotsiaalmeediast teemaviidete #plantyourpath ja #youthagsummit järgi või tellides uudiskirja aadressilt www.newsletter.youthagsummit.com/.

Lisainfoks pöördu Bayer'i kohaliku esindaja poole.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960