Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaministeeriumis said paika kõik asekantslerid

Loodus
Foto: Postimees/Scanpix
Sellest nädalast on Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse asekantsler Kaupo Heinma. Tugiteenuste ja maapoliitika asekantslerina jätkab Margit Martinson. Keskkonnaministeeriumis on nüüd täidetud kõik viis asekantsleri ametikohta.

„Ministeeriumi tippjuhtide meeskond on nüüd koos. See sai mitmekülgselt võimekas,“ rõõmustas keskkonnaminister Siim Kiisler, kes kaks viimast asekantslerit pärast konkursside lõppemist ametisse määras. „Neil seisab kantsleri eestvedamisel ees ülesanne saada omavahel hästi toimivaks tiimiks.“

Kaupo Heinma töötas viimased viis aastat Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna juhatajana. Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajal juhtis ta kemikaalide ja jäätmete rahvusvahelise töögruppi.

Asekantsleri ametis peab Kaupo Heinma suurimaks väljakutseks ringmajanduse strateegia koostamist ning elluviimist selliselt, et otsuste tegemise aluseks oleksid turumajanduse põhimõtted. Oluline on tema sõnul ka ühtse maapõuepoliitika arendamine ning elluviimine koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Margit Martinson on Keskkonnaministeeriumis töötanud 11 aastat, neist viimased viis asekantslerina. Järgmisel viiel aastal paneb Martinson selles ametis rõhku maapoliitikale. Tema juhtida on ka ministeeriumi ning selle haldusala asutuste Tallinna ühise kodu – Lennusadamasse planeeritava keskkonnamaja – rajamine.

Keskkonnaministeeriumi ülejäänud kolm asekantslerit on Kristi Klaas kliima ja strateegilise planeerimise valdkonnas, Harry Liiv keskkonnakasutuse valdkonnas ning Marku Lamp eluslooduse valdkonnas.

Keskkonnaministeerium kantsler on selle aasta juunist Meelis Münt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960