Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks põllutehnika müüjat ühendasid jõud ja alustavad koostööd

Tõnu Kelder ja Tanel Teimann
Foto: Intrac Eesti AS
Sellest sügisest alustavad koostööd põllumajandustehnika müüjad INTRAC Eesti AS ja Sike Agri OÜ.

„Selle aasta sügisest, täpsemalt novembrist, on INTRAC otsustanud alustada koostööd Sike Agriga ja seda meie poolt müüdavate põllumajandustoodete valdkonnas. Põhjuse selleks koostööks andis soov leida endale usaldusväärne partner piirkonnas, kus me sooviksime olemasolevat turupositsiooni parandada, ehk Kesk- ja Ida-Eestis,“ ütles koostöölepet kommenteerides INTRAC Eesti ASi juhatuse esimees Tanel Teimann.

Teimanni sõnul on väga positiivne see, et uus koostööpartner tahab pidevalt oma töös edasi areneda. „Mulle sümpatiseerib see, et nad soovivad pakkuda piirkonna põllumeestele tervikteenust. Viimastel aastatel on Sike Agri teinud mitmeid arendusi oma esinduses Jõgeval, olles nüüd võimelised pakkuma põllumehele kiiret ja professionaalset abi,“ sõnas Teimann ja lisas, et veel on väga oluline see, et Sike Agri meeskonnal on pikaajaline kogemus põllumajandusmasinate müügi- ja hooldusteenuse pakkumisel sealhulgas nende toodete osas, mis on tänaseks INTRACi tootevalikus. „Me ootame edukat ja pikaaegset koostööd, kus me vastastikku saame teineteist täiendada oma teadmiste ja oskustega ning olla kliendile veel paremaks partneriks.“

Eestis on INTRAC’i tootevalikus MASSEY FERGUSON traktorid, kombainid, ruloonipressid ja muu heinatehnika, samuti, DAL-BO ja KONGSKILDE mullaharimisriistad, HARDI taimekaitsepritsid ning CONOR Engineering söödamikserid ning lägatehnika. Alates novembrist leiab põllumees samad brändid ja neile vajalikud varuosad ka Sike Agri keskusest.

Sike Agri OÜ peakontor asub Jõgeval ja 8. aastat on ettevõte tegelenud põllumajandusmasinate hulgi- ja jaemüügiga ning pakkunud hooldus- ja remonditeenust.

Sike Agri OÜ juhatuse liige Tõnu Kelder pidas samuti äärmiselt oluliseks just seda, et nende tiimil on kogemused samade toodete ja tootegruppidega töötamisel. „Otsisime juba mõnda aega koostööpartnerit, kellega koos edasi kasvada. INTRAC on pikkade traditsioonidega ettevõte, põllumajandustoodete osas on nad teinud tublit tööd ning on viinud Massey Fergusoni traktorite turuosa 10 aasta kõrgeimale tasemele ja alustanud Eesti põllumehe poolt hinnatud HARDI pritside müügiga. See on kinnituseks, et nad on võitnud nii klientide, kui tootjate usalduse ja soovivad veelgi enam sellesse sektorisse panustada, kasvatades oma turuosa ning tooteportfelli. Nendega koos saame kasvada ka meie,“ lisas Kelder ja rõhutas, et nad ei oota kiireid arenguhüppeid vaid pidevat ja pikaajalist arengut.

Ka Sike Agri asukoht oli koostöö alustamisel oluline. „Sike Agri on 15 töötajaga väike ettevõte Jõgeval ja meil ei ole illusioone Eestimaa vallutamisest. Me pigem soovime olla tegusad Jõgeva-, Järva- ja Virumaal. See on meile jõukohane ülesanne ning me keskendume meie poolt pakutavate toodete ja teenuste kvaliteedi parandamisele,“ täiendas Kelder.

Tõnu Kelder rääkis, et viimastel aastatel on nad teinud ümbruskonna ettevõtjatega koostööd just selle eesmärgiga, et Jõgevale tekiks üks kindel koht, kuhu kõik sektorile teenuseid-tarvikuid pakkuvad firmad on koondunud. „Näiteks 2017. aasta lõpul alustasime koostööd Hydroscand AS-ga, kelle kauplusest leiab piirkonna parima hüdrotoodete valiku. Tegime korda ka samal territooriumil asuvad hooned, nii et nüüd on meil olemas korralik tehnikaplats ning remondi- ja hooldusruumid. Kõik eelnev sai tehtud selleks, et pakkuda meie piirkonna klientidele parimat teenust, mis võimaldab kõikidele põllutehnikaga seotud probleemidele saada lahenduse ühest kohast,“ rääkis Kelder.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960