Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan maksab päevapealt lahkunud juhile miljoni

HK Scani lahkunud juht Jari Latvanen.
Foto: Sander Ilvest, Postimees
HKScan teeb omamoodi rekordeid – kümne aasta jooksul saab juba kolmas lahkunud tegevjuht hüvitiseks ligikaudu miljon eurot, kirjutab Kauppalehti.

Lihakontsern HKScan tuulutas sel nädalal juhtkonda, lahkusid ettevõtte tegevjuht Jari Latvanen ja nõukogu esimees Mikko Nikula.

HKScani teatel leppisid Latvanen ja ettevõtte nõukogu kokku, et Latvanen lõpetab tegevuse ettevõttes otsekohe. Latvaneni lahkumisest räägiti kui vallandamisest.

HKScani palga- ja tasukirjelduse järgi on nii kontsernil kui juhil õigus leping katkestada kuuekuulise etteteatamise järel. Kui HKScan lõpetab lepingu, tuleb maksta juhile 12 kuu palgale vastav summa.

Latvaneni kuupalk oli 54 166 eurot, mille järgi oleks lahkumisel palk ja hüvitis kokku 974 988 eurot. Palgakirjelduse järgi oleks Latvanenil õigus ka lisapensionitasule, mida ettevõte on maksnud 20 protsenti palgast.

Talouselämä küsis selle kohta HKScanilt kommentaari. „Tasustamine põhineb kodulehel olevate põhimõtete järgi,“ vastas ettevõtte kommunikatsioonijuht Marja-Leena Dahlskog.

Tegemist võib olla kolmanda korraga viimase kümne aasta jooksul, kui ettevõttest lahkuma pidanud juht saab miljoni euro suurusjärgus oleva hüvitise.

206. aasta jaanuaris pidi lahkuma toonane HKScani juht Hannu Kottonen. Kauppalehti kirjutas, et tema palk ja lahkumishüvitis olid siis kokku 958 500 eurot.

Kai Seikku pidi juhi kohalt lahkuma 2009. aastal, tema sai palga ja hüvitisena kokku ligi 1,3 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960