Kes võiks pälvida tänavu krahv Bergi innovatsiooni­preemia?

Esimese Bergi nimelise preemia pälvisid 2017. aastal sojaaretajad Lea Narits ning Enn Kaljo.
Esimese Bergi nimelise preemia pälvisid 2017. aastal sojaaretajad Lea Narits...

Kuni 15. detsembrini ootavad MTÜ Eesti Rukki Selts, Sangaste Vallavalitsus ja Maaeluministeerium ettepanekuid kandidaatide kohta krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemia väljaandmiseks.

Krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemia eesmärk on tunnustada maamajandussektori edendajaid Eestis, kelle tegevuse tulemusena on loodud uuenduslikke tooteid ja teenuseid või kelle tegevus innustab kasutama innovaatilisi lahendusi ja praktikaid. Preemia väljaandjateks on MTÜ Eesti Rukki Selts, Sangaste Vallavalitsus ja Maaeluministeerium.

Preemia antakse välja avaliku konkursi korras. Preemia kandidaatide esitamise õigus on üksikisikutel ja organisatsioonidel (maamajandussektori erialaorganisatsioonid, esindusorganisatsioonid, ettevõtted ning teadus- ja arendusasutused). Kandidaate võib esitada hiljemalt 15. detsembriks, saates vabas vormis koostatud kirjaliku ettepaneku e-maili aadressile eestirukkiselts@gmail.com. Ettepanek peab sisaldama põhjendust esitatava kandidaadi nominatsioonile ning kandidaadi ja esitaja kontaktandmeid.

Preemia määratakse preemia kandidaadiks esitatud isikule, ettevõttele või asutusele, kelle poolt on välja töötatud või juurutatud uudne maamajanduse sektoris või maamajanduse sektori saaduste töötlemisel rakendatav lahendus. Maamajanduse all mõeldakse siin põllumajandust, aiandust, mesindust ning kalamajandust. Kandidaadi hindamise kriteeriumiteks on algatuse uuenduslikkus ja leidlikkus, keskkonnasäästlikkus ja majanduslik potentsiaal.

Preemia laureaat kuulutatakse välja ja preemia antakse üle krahv Friedrich G. M. von Bergi sünniaastapäeva nädalal Sangastes. Preemia summa moodustub sihtotstarbelistest eraldistest ja on vähemalt 1000 eurot.

Loe lisaks: 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised