Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestivili AS kinkis koostööpartneritele materiaalsete meenete asemel heateo haigetele lastele

Jõulud on headuse ja lahkuse aeg.
Foto: Postimees/Scanpix
Eesti toidu jaemüügi ning põllumajandussaaduste ja nende töötlemisel saadud söödakomponentide müügiga tegelev ettevõte Eestivili AS tegi oma klientide ja koostööpartnerite nimel 2000 euro suuruse heateo TÜ Kliinikumi Lastefondi toetavatele haigetele lastele.

Ettevõtete grupi assistent Cätlin Kinz-Kiens sõnul tuli ettevõttel mõte teha head juba eelmine aasta, kui nad viisid klientidele ja koostööpartneritele kinke. “Meieni jõudis vastukaja, et nad oleksid veelgi õnnelikumad, kui teaksid, et nende nimel on tehtud annetus abivajajatele, selle asemel et saada mingi materiaalne asi. See väike idee tundus väga tore mõte ning hakkasimegi otsima, kellele võiks annetuse teha,” räägib ta.

Eestivili AS- i peamine tegevusala hõlmab endas toidu ja söödaviljade, maheviljade, seemnete, õlikultuuride, söödakomponentide, väetiste, taimekaitsevahendite, tootmis-ja bioloogiliste jäätmete ostu- ja müüki. Nad pakuvad logistilist täislahendust, omades teenistuses iga päev ATL OÜ 13 puisteveoautot. Samasse gruppi kuuluv Agritrading Company AS tegeleb kaupade turustamisvõimalustega väljaspool Eestit. Tellieestitoit.ee on Eestivili AS kaubamärk, mis toob värske Eesti toidu otse tootjalt tarbijani. Ettevõtete grupp väärtustab toodete regionaalsust ja omab Lätis filiaali Agritrading Company SIA ning Leedus filiaali Agritrading Company UAB.

Kinz-Kiens nendib, et ühelt poolt on see kingitus klientidele, aga teiselt poolt hoopis lastele, kes saavad TÜ Kliinikumi Lastefondist abi. “Lastefond teeb väga tänuväärset tööd ning soovime ka enda poolt anda väikese panuse tegevuse toetuseks,” ütleb Kinz-Kiens ja soovib, et ka teised ettevõtted mõtleksid kohalike elanike ja elu peale. “Igal aastal ei pea ostma välismaalt meeneid, mida edasi kinkida. Võiksime koos edendada kohalikku elu ning ettevõtlust. Välismaal toodetud asju on kõikidel kodudes väga palju ning lõpuks jääb enamus neist ikka seisma,” ilmestab ta ja räägib, et Eestivili AS proovib ka omalt poolt pakkuda võimalikult praktilisi kingitusi, et need ei jääks kasutuseta. “Kuna tegeleme põllumajanduse ja Eesti toidu jaemüügiga, siis maitsvast toidukraamist ei ütle keegi ära ja pole ka ohtu, et seisma jääks. Samuti saame nii hoogu juurde anda Eesti väiketootjatele, sest Eestis toodetakse tegelikult väga palju häid asju, mis tihti poelettidele ei jõuagi.”

Allikas: Lastefond

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960