Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäev võtab fookusesse metsateemad

Äripäev võtab fookusesse metsateemad
Foto: Reuters/Scanpix
Alates tänasest käivitab Äripäev uue teemaveebi www.metsamajandusuudised.ee. Veeb kajastab kõike, mis puudutab metsamajandust, puidutööstust, aga ka laiemalt loodust, keskkonda, metsaharidust, sektori rahastuse teemasid jpm.

Koondame ühte kohta kokku kõik olulise info, mis aitab sektoris tegutsejal teha paremaid äriotsuseid ning olla teadlik erinevatest keskkonnateemadest/otsustest, mis tema tööd võivad kuidagi mõjutada.

Veebi toimetajana asub tööle Evelin Süld. „Veeb annab sektori ettevõtjatele ülevaate Eesti metsandussektori käekäigu kohta ja kajastab metsandusalaseid uudiseid ka mujalt maailmast. Eesti majanduse edulugu, metsasektor, vajab rohkem positiivsemat tähelepanu ja kajastust. Meil pole kunagi varem olnud nii palju metsa kui praegu. Meil on üle 100 tuhande erametsaomaniku. Puidutööstus on üks Eesti suuremaid tööstusharusid ja tööandjaid. Sektori ettevõtted on hea konkurentsivõimega nii kodu- kui ka välisturgudel ja edukad eksportijad,“ ütles uue veebi toimetaja. „Metsamajandusuudised.ee eesmärk on kajastada metsasektori edusamme, anda nõu metsaomanikele ning näidata suunda metsanduspoliitika kujundajatele. Pakume metsandusuudiseid erinevates valdkondades: metsakasvatus, metsamajandus, puidutööstus, puiduturg, keskkonnakaitse, metsapoliitika, jahinduses jt teemadel. Metsamajandusuudised.ee loob tõepärase pildi Eesti metsandusest."

Uus infokanal teretulnud

Keskkonnaministeerium on Eesti metsanduse ja keskkonnateemade eestvedaja. Nii pidas ka keskkonnaminister Siim Kiisler oluliseks tunnustada Äripäeva uue teemaveebi avamise puhul. „On väga hea, et keskkonna, sh metsanduse ja looduskaitse, uudiste vahendamiseks on lisandunud uus infokanal. Meie meediaruumis on keskkonnateemade kohta küll üsna palju infot, kuid sageli on see üsna killustatuna laiali. Lisaks ei ole sellest alati kõik tõepärane info. Seetõttu võib usaldusväärse ja asjakohase teabe eristamine olla teinekord paras pähkel. Asjaliku uue infokanali lisandumine on siin aga suureks abiks. Ka Keskkonnaministeeriumi tellitud viimasest uuringust ilmnes, et inimeste keskkonnaalase teadlikkuse tõstmisel on meil veel arenguruumi. Praegu on sageli paraku ka nii, et koolilapsed on kohati tänu õpetajatele keskkonnateemadel isegi targemad kui nende vanemad. Seetõttu teeb heameelt, et keskkonnateemaliste uudiste vahendamiseks on tekkinud uus täiendav võimalus. Loodetavasti saab sellest kasulik ja usaldusväärne infokanal nii valdkonna spetsialistidele ja huvigruppidele kui ka tavakodanikule, kes tunneb huvi meid ümbritseva looduse ja metsa vastu. Soovin teravat silma ja sulge oluliste teemade kajastamisel,“ lausus Kiisler.

Ka Maaeluministeerium on tihedalt seotud oma tegemistes metsandusega, seda suures osas just erametsanduse poolelt. „Tervitan soojalt uue teemaveebi tulekut ja soovin sellele pikka iga. Loodan, et metsamajandajad leiavad veebist huvitavat ja harivat teavet oma valdkonna kohta. Teemaveeb võiks kindlasti saada ka Maaeluministeeriumile heaks partneriks, kus leiavad kajastamist ka ministeeriumi teemad nagu maakasutus, Euroopa Liidu metsandustoetused, süsinikubilanss ja metsamaa maaparandus,“ jagas uuele veebile häid soove maaeluminister Tarmo Tamm.

Liitu ka iganädalase uudiskirjaga SIIN.

Sinu ettepanekud sisulise koostöö osas on teretulnud!

Võta meiega ühendust:

Evelin Süld

toimetaja

tel. 534 46 746

e-post: [email protected]

Meelika Sander-Sõrmus

metsamajandusuudised.ee juht

tel. 555 33 789

e-post: [email protected]

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960