Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 7. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A. Le Coq siseneb toiduturule ja toob müügile püreesupid

Uued supid
Foto: AS A. Le Coq
Märtsikuus jõuavad poelettidele uued köögiviljadest valmistatud Aura Vege püreesupid, mis teevad Eesti suurimast joogitootjast ka toidutootja. Seni on eestlaste seas tuntud Aura brändi alt turustatud täismahlu, mahlajooke, vett ja smuutisid.

A. Le Coqi tegevjuht Tarmo Noop näeb ettevõtte tuleviku kasvu just ennekõike mittealkohoolses segmendis, mistõttu panustatakse ka uute tootekategooriate turule toomisesse. „Aura suppide müügile toomine on esimene nähtav samm ettevõtte tugevas tootearenduses.“ Noop on kindel, et tarbijad võtavad supid hästi vastu ja et neile leidub turul oma koht. „Oleme suppide tootearenduses arvesse võtnud kõiki olulisi trende joogi- ja toidutööstuses – tervislikkus, puhtus, funktsionaalsus ning lihtsus. Oleme saavutatud maitsetega samuti väga rahul,“ lisas Noop.

Aura Vege püreesuppide valikus jõuab poodidesse kolm erinevat maitset – tomat, kõrvits ja peet. Uued püreesupid on valmistatud köögiviljadest, millele on lisatud erinevaid ürte ja naturaalseid maitseaineid. Tooted on valmis tarbimiseks ega vaja peale kuumutamise muud ettevalmistust. Supid sobivad ka taimetoitlase söögilauale. Soovi korral võib suppe rikastada meelepäraste lisandite ja maitsetega – selleks on supipakkidele lisatud ka tippkokk Ants Uustalu lihtsad, kuid maitseküllased retseptid, mille hulgast leiab oma lemmiku nii liha, mereandide kui ka taimse toidu eelistaja.

Ants Uustalu, kes liitus suppide turule toomise viimases faasis, usub, et Aura Vege kontseptsiooniga toodetel on tulevikku. „Nii-öelda ülipuhaste baastoitude või -toodete turule toomine on toiduainetööstuses globaalne trend ning tarbijad otsivad kvaliteetseid ja ausa koostisega tooteid, millele eine üles ehitada, ilma et peaks kõike nullist peale ise tegema.“ Uustalu lisab, et tarbija võiks poelettide vahel liigeldes suhtuda valmistoitu ettevaatlikult, aga mitte põhjendamatu põlgusega. „Üha enam leiab ka Eesti toidupoodidest mõnusaid valmistooteid, mida võib südamerahuga osta ja tarbida. Aura Vege suppide tugevuseks on kindlasti väga head ja puhtad maitsed ning kvaliteetne koostis. Usun, et supisõbrale on meelt mööda ka Aura Vege suppide mõnus, sametine tekstuur, mis on hea püreesupi üks oluline omadus,“ lisab Ööbiku Gastronoomiatalu peakokk.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960