Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 15. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Põllumehe kaubamajast saab kõik vajaliku kiirelt ning soodsalt nii taime- kui ka loomakasvataja

Põllumehe kaubamaja hankepartneriteks on kõik suuremad Euroopa põllumajandustarvikute hulgifirmad.

„Nagu elus ikka, sai Põllumehe kaubamaja kui universaalse kaubandusettevõtte arendamise idee, alguse lihtsatest asjadest,“ ütleb ettevõtte omanik Ove Pärtelson.

Põllumehe kaubamaja omanik asutas 2008-2009. aastatel Pärnumaal tänaseni edukalt tegutseva lihaveisekasvatusega tegeleva põllumajandusettevõtte. Selle tegevuse käigus ilmnesid kohalike põllumeeste varustamises suured puudused. Piltlikult öeldes oli kariloomade tarastamiseks vajaliku elektrikarjuse rajamiseks tarvis suhelda kahe-kolme erineva müügiettevõttega. Keerulisemate koosluste loomiseks vajalike partnerite arv oli märgatavalt laiem. 

„Siit saigi alguse idee rajada ettevõte, mis suudaks rahuldada enamiku põllumajandusettevõtjate igapäevavajadused erinevate seadmete ja tarvikute soetamisel.  Ja seda mõistliku hinna eest,“ räägib Pärtelson ning lisab, et sihipärane töö selle eesmärgi saavutamiseks algas 2010. aastal. „Kahjuks või õnneks oli kohalike maaletoojate suhtumine koostööpakkumistesse algaastatel pehmelt öeldes tõrjuv. See oli esimene ja ka viimane suurem tagasilöök sinisilmsetele universaalse kaubanduskeskuse arendajatele.“

Täna võib kindlalt väita, et kollektiivse tõrjumise poolt tulnud impulss oli väga võimas ning SE Tehnikakeskus pöördus hankepartnerite otsingul Euroopasse. „Tänaseks on meie hankepartneriteks kõik suuremad Euroopa põllumajandustarvikute hulgikaubandusega tegelevad ettevõtted. Oleme tõestanud oma arenguvõimelisust nii Eesti kui ka Soome, Rootsi ja Läti turgudel,“ sõnab Pärtelson.

Ettevõtte 2013. aasta käive on võrreldes 2009. aastaga kasvanud neli korda. Tootevalikus on üle 17 000 toote. Töötajate arv on kasvanud kolmelt üheksani. 2013. aasta lõpus koliti uutesse ruumidesse, mis vastavad firma kiirele kasvule veel vähemalt viie aasta jooksul. 2014. aasta esimestel päevadel vahetati kaasaegsema vastu välja ettevõtte laoarvestuse ja raamatupidamise programmid.

„Oleme Põllumehe kaubamaja algusest alates pööranud suurt tähelepanu kaupade pakkumisele veebipoe kaudu. Tänaseks suudame garanteerida kaupade tarne klientidele Eestis ja Lätis ühe päeva jooksul, Soome ja Rootsi klientidele kahe kuni kolme päeva jooksu. Esikohal on meie jaoks tagasiside, mis tagab kliendile pideva ülevaate oma tellitud toodete staatusest, tarneajast ja paki asukohast reaalajas,“ märgib Pärtelson ja lisab, et sel aastal on teravdatud tähelepanu all loomakasvatusvaldkonna arendamine. „Oleme leidnud partnerid, kellega koostöös suudame katta kogu loomakasvatusega seotud toodete ja tarvikute nimistiku. Lähiaastate perspektiivis on viia ettevõtte areng tasemeni, kus suudame sisustada mistahes loomakasvatuskompleksi.“

Paralleelselt jätkub areng masinate varuosade ja kulumaterjalide tootevaliku täiustamiseks.

Suveperioodil viime lõpuni hüdraulika tootegrupi püsivalikusse kuuluva tootenimekirja laiendamise ning käesoleval aastal alustab tööd osakond, mille ülesandeks on aktiivne müük ettevõtte edasimüüjatest- ja põllumajandusmasinate tootmisettevõtetest klientidele.

Kohtumiseni Maamessil 2014! Külastage meie väljapanekut välipinnal VP-211, kus saate tutvuda loomakavatajatele suunatud kaubavalikuga. Uusim messil esitletav eksponaat on kerghall, mille paigaldamine on lihtne ega vaja ehitusluba.

Traditsiooniliselt on Maamessi ajal veebipoes tehtud ostude kojutoimetamine täiesti tasuta!

Vaata lisa: www.pmkaubamaja.ee

Põllumehe kaubamajast saab kõik vajaliku kiirelt ning soodsalt.
Foto: SE Tehnikakeskus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960