Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: 2014. aasta parimate teraviljasaakide kasvatamise abimees on Albit!

Tänavuse Viljelusvõistluse ühed parimad – Piibe Post  ja Kalle Kits – kasutasid oma põldudel Albitit.

Teine edukas Albiti kasutaja oli Mudasilla Talu peremees Kalle Kits - Valgamaa põllumees, kes osales sellel aastal edukalt ka Viljelusvõistlusel. Tema suvinisu saagikus oli 7,0 tonni hektarilt ja suvirapsi saak 3,1 tonni hektarilt. Viljelusvõistlusel saavutas ta nende näitajatega suvirapsiga esikoha ja suvinisuga teise koha. Kvaliteedilt oli nisu kõrgeima klassi toidunisu. Nende näitajatega oli ta ka võitja Albiti kasutajate vahelises võistluses, mis viidi sellel aastal läbi just ülaltoodud kultuuride kasvatamisel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albiti kasutajaid on üle Eesti pea kõigis maakondadesTagasiside, mis laekus kasutajatelt on igati positiivne. Üldised tähelepanekud , mida kasutajad esile tõstsid on järgmised:

1. Preparaadi kasutamine stimuleeris juurestiku märgatavalt jõudsat arengut. Sellele juhtisid tähelepanu väga mitmed kasutajad. Võrdlused olid silmnähtavad.

2. Albitiga töödeldud põldudel olid taimed terved ja kannatasid hästi kuiva perioodi. Samuti ei olnud märgata taimede stressi peale pritsimist.

3. Proteiini sisaldus teraviljas oli tunduvalt suurem, kui mittetöödeldud põldudel - suurem kui 14%. Põldudel, kus  Albitit kasutati oli enamus teraviljast söögiteravilja kvaliteediga. See aga tähendas tubli hinna lisa tonni vilja kohta. Kehvas turusituatsioonis on see väga oluline.

4. Albitit kasutati nii puhtimisel kui ka lisandina pritsimissegudes. Kasutati nii kartuli, teravilja ja rapsi kasvatamisel. Vähemal määral ka maasikate ja köögiviljade kasvatamisel. Praktikud ei saa kuidagi teha katseid instituutide tasemel, nad usuvad pigem seda mida uurijad on katsetanud. Antud juhul usaldus Albiti kasvusregulaatori vastu õigustas ennast. Kõik kasutajad väitsid, et nad on preparaadi kasutamisega rahul - lõppresultaadina saadi paremaid saake.

Meeldetuletuseks kõigile:• Antistressant - neutraliseerib stressi, mida põhjustavad keemilised pestitsiidid ja väetised; - tõstab taimede immuunsust erinevate haiguste vastu; - stimuleerib taimede arengut, kaitseb põua ja abiootiliste stresside eest.

Albit on bioloogilise päritoluga kasvuregulaator, mille põhifunktsiooniks on:

• Fungitsiid

• Taimede kasvu regulaator

Probleemiks põllumeestele on kujunenud vilja omahinna küsimus. Käesoleval aastal tellisime majanduslike näitajate efektiivsuse uuringud Läti uurimisinstituudist (www.vecauce.lv) nisu ja kartuli kasvatamise osas. (protokollid saadaval). Tehtud katsed ja majandusanalüüs näitasid, et hoides kokku fungitsiidide kasutamiselt, arvestades kulutusi Albitile ja saavutatud saagikuse tõusu andis iga Albitile kulutatud euro lisatulu  ca 6 eurot. Kokkuhoid saavutati siin fungitsiidide asendamisel Albitiga. Nii, et lisaks eelpoolmainitud kolmele põhifunktsioonile aitab Albit ka raha säästa ning saada suuremat kasumit.

Ei ole olemas halba külviaastat kui kasutad Albitit!

Albiti maaletooja:OÜ Eharik, e-post: [email protected]; tel: +372 51 64 640.

Vaata lisa: http://albit.ee/

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960