Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väderstad tuleb turule 8-9 meetriste Spirit kombikülvikutega

Uutel mudelitel on võimalik kaks erinevat väetisekülvi süsteemi - FIX või Nordic. Mõlemad asetavad väetise ja seemne suurema täpsusega mulda ning on tootlikumad.

Mis on neis mudelites erilist?

1. Väetise muldaviik - võimalik valida FIX või Nordic versioon;

2. Spirit 800-900C-l on suur tootlikkus - väetusnorm kuni 400 kg töökiirusel 14 km/h;3. Vahekultuuride külvamiseks on külvikule võimalik paigaldada BioDrill peenseemnekülvik.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Seda masinat on mitmeti täiustatud, näiteks täpsem jaotuspea, uus hüdrauliline tugijalg ohutumaks ja lihtsamaks kinnitamiseks ning reguleeritava survega hüdrauliline tsentraalraam traktori rattavahede optimaalseks tihendamiseks. Masinaga on uskumatult lihtne manööverdada ning seda saab kergesti erinevatele mullastikutüüpidele sobivaks kohandada," räägib Bernt Mårtensson Väderstadist.

FIX või Nordic

Spirit 800-900C on ainulaadne, sest lisaks muudele lisadele saab sellele valida kahte erinevat väetussüsteemi. Spirit 800-900C FIX süsteem asetab väetise System Disc Aggressive tööriistariba iga ketta taha reavahega 12.5 cm. Spirit 800C Nordic jaotab väetise ühe ketasväeturiga laiali reavahega 25 cm. Nii Nordic kui FIX mudeli puhu on seemnete reavaheks 12,5 cm. Spirit 800-900C suudab väetada kuni normiga 400 kg/ha ning töötada kiirusel kuni 14 km/h.

BioDrill – üks võimalustest

Vahekultuuride külvamiseks saab Spirit 800-900C varustada BioDrill BDA 360-ga. Elektrilise ajamiga Fenix annustit on lihtne kalibreerida ning see tagab täpsel arvul seemnete väljakülvi.

Vaata täpsemalt Väderstadi kodulehelt.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960