Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 27. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müügibussid toovad vajaolevad tarvikud farmi ukseni

Müügibussid toovad vajaolevad tarvikud farmi ukseni
Foto: DeLaval OÜ
Farmi toodangu ja loomade heaolu tõstmiseks terviklahendusi pakkuv DeLaval tõi sarnaselt Taanile, Inglismaale ja Poolale mõni aeg tagasi ka Eesti farmipidajate paremaks teenindamiseks turule müügibussid. Ühe kuuga teevad need ringi peale umbes 600 piima- ja lihafarmile, varustades neid nii elementaarsete tarvikutega kui ka tutvustades ettevõtte uuemaid tooteid.

„Tehnoloogia muutub väga kiiresti, toodete hulk laieneb iga kuuga ning nägime, et meie tehnikutel ei ole aega igasse uude tootesse süveneda ning nende müügiga tegeleda. Samas on klientide vajadused erinevad: kes vajab tehnilist tuge, kellel on vaja osta juurde tarvikuid ning kes soovib saada lisainfot, kuidas suurendada oma loomade heaolu. Hakkasime mõtlema olukorra lahendamisele ning uurima asudes selgus, et Taanis on grupisiseselt müügibusse kasutatud juba aastast 1977 ning sarnane süsteem on kasutusel ka näiteks Poolas ja Inglismaal,“ räägib DeLaval Eesti müügijuht Jüri Anepaio müügibusside ostmise tagamaadest.

Ta lisab, et kui farmipidaja jaoks tundus võib-olla alguses veidi segane, et miks lisaks tehnikule teda kord kuus lisaks müügibuss külastab, siis nüüd on aru saadud, et see on mugav võimalus saada deso-, hügieeni- või pesuained, filtrid, veekausid ja matid otse müüjalt oma ukse eest. Loomakasvatajad ei pea enam kulutama aega kauplusesse sõitmiseks, vaid saavad selle asemel teha midagi muud.

„Väga oluline on ka, et nii tehnikul kui ka müügiinimesel on nüüd aega keskendunult tööd teha, tegeledes kliendi muredega ning andes nõu enda valdkonda puudutavates küsimustes. Tahame, et meil oleks klientide jaoks aega ning soovime toetada nende tootmise jätkusuutlikkust. Samal ajal, kui kogu maailm üritab leida aina mobiilsemaid ja digitaalsemaid lahendusi, soovivad põllumehed silmast-silma suhtlemist,“ nendib Anepaio.

DeLavali kolm müügibussi on mööda Eestimaad loomapidajaid külastanud juba tegelikult 1,5 aastat, kuid juba esimese aastaga saadi aru, et need jäävad liiga väikeseks. Nii on alates septembrist sõidus suuremad ja mugavamad masinad, mis näevad seest välja nagu minikauplused. Müügibussi töötajatest kaks on üle 10 aasta DeLavaliga seotud ning üks kolm aastat ettevõttes olnud töötaja.

Ühes nädalas külastab müügibuss regulaarselt ligikaudu 150 klienti ning kuus 600 farmi. Müügibussi töö on hoida silm peal farmi varudel ja veenduda, et kõigil on järgmiseks kuuks vajalikud tarvikud olemas. Klienti informeeritakse alati tulekust ette ning lepitakse kokku ka järgmine kord. Tellimuse saab müügibussi esitada kohe ning üldjuhul saab ka kauba kohe kätte. Toodete eest tasumine on arvega, mille tasumise tähtaeg on määratud vastavalt püsikliendiprogrammile.

Vaata DeLavali müügibussi videot SIIT.  

„Selliste spetsiaalsete veokite vajalikkus end tõestanud meie kontserni jaoks juba nii Taani, Inglismaa kui ka Poola näitel ning tundub, et ka Eesti pilootprojekt on edukalt alustanud,“ ütleb Anepaio, lisades, et müügibussidest oli suur abi ka siis, kui Saksamaa kesklao kolimisel olid häiritud ettevõtte tarned Eestisse. „Püüdsime kaupa operatiivselt klientideni kolida ning kätt pulsil hoida. Tehnikud said samal ajal klientidele olla tehniliselt toeks, mitte üle Eesti tooteid transportida. Müügibussid on farmerite jaoks mugav lihtne ja aegasäästev võimalus tegeleda rahulikult oma igapäevatööga, mõtlemata laovarudele või süsteemide tehnilisele korrasolekule. Mida rohkem on asjatundlikke inimesi, kellelt küsida ja kellele oma muredest rääkida, seda paremini jõuame lahenduseni.“ 

Uuri lisa: www.delaval.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960