Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuenduslik põlluhaldustarkvara aitab Krootuse Agrol säästa töid optimeerides aega ja raha

Paindlik tarkvara on kasutatav igal pool
Foto: eAgronom
Isiklikust vajadusest sündinud pilvepõhine programm eAgronom on loodud efektiivseks abimeheks teraviljakasvatajatele. eAgronomi klient, Põlvamaa põllumajandusettevõte Krootuse Agro AS on kasutanud tarkvara veidi alla aasta ja tulemustega väga rahul. eAgronomi kasutamine on kindlasti ka kaasa aidanud Krootuse Agro heale positsioonile Põllumajandustootjate TOP-is.

AS Krootuse Agro hakkas eAgronomi kasutama 2017. aasta jaanuaris AS-i Tatoli soovituskirja kaudu, milles ettevõte pakkus oma klientidele eAgronomi kasutamise aastalitsentsi soodushinnaga. „Meil oli soov kasutusele võtta pilvetarkvara. Varem kasutasime Eero Ivaski tarkvara „Põlluraamat“, kuid see oli installeeritud konkreetsesse arvutisse ega võimaldanud töötamist põlluraamatuga väljaspool konkreetset töökohta,” meenutab juhataja Ülo Tammeorg.

Paindlik tarkvara on kasutatav igal pool

Krootuse Agro on olnud oma tegemistes järjepidevad, neil on pikaajalise töökogemusega uuendusmeelsed juhid ning tublid töötajad ning tänapäevaste tehnoloogiate rakendamine on Tammeoru sõnul konkurentsis püsimiseks paratamatu. Rääkides konkreetselt eAgronomi tarkvarast, on selle põhiliseks eeliseks Krootuse Agro meeskonna sõnul esiteks pilvepõhisus ehk võimalus kasutada lahendust suvalises kohas, kus on ligipääs internetile. See võimaldab tarkvara kasutavale töötajale paindlikumat ajakasutust, kasutajate haldamist, tööülesannete edastamist töötajate nutiseadmetesse ja paljude muude tööprotsessi juhtimise ning dokumenteerimise funktsioonide täitmist.

Aeg on raha

„Oluline on ka viljavahelduste, kasvatatavate kultuuride ja tööde planeerimise võimalus ning taimekaitse- ning väetusplaanide koostamine. Agronoomil jääb kiirel tööperioodil rohkem aega põhitööks ehk põldude ja põllukultuuridega tegelemiseks. Plaanide koostamisega saab tegeleda talvel, siis on selleks aega,” selgitab Tammeorg, tsiteerides tuntud vanasõna – aeg on raha. „Aega on meie ettevõtte agronoom eAgronomi kasutusele võtmisega juba ülalpool nimetatud põhjustel säästnud. Rahanumbrites seda väljendada on paraku keeruline.”

Programmi kasutades valmivad põlluraamat ja väetusplaan
Foto: eAgronom

eAgronom annab agronoomilise ülevaade põldudest ja ettevõttest:

* Kõik Sinu põllud ühel kaardil* Programmi kasutades valmivad põlluraamat ja väetusplaan* Võrdle ja analüüsi põldude saagikuse põhjuseid* Loo ka oma töötajatele kontod ja määra neile tööd* Kasutajatugi Sulle ja su töötajatele* Jooksev ülevaade laoseisust

Milliseid võimalusi eAgronom põllumeestele pakub?

eAgronomi eesmärk on aidata põllumehi enda ettevõtet lihtsamini ja tulusamalt juhtida.

eAgronom sai alguse Exceli tabelist, mille abil põllumehed varasemalt enamasti oma tegevust haldasid. Programmi looja Robin Saluoksa soovis aidata oma põllumehest isal kiiremini ja ladusamalt ettevõtte paberitööd teha ja kirjutas selleks eAgronomi esimese versiooni. Tänaseks on eAgronomist saanud toode, mis lihtsustab sadade põllumehe elu Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Tšehhis ja Rumeenias: aitab pidada põlluraamatut, planeerida külvikorda ja töid.

Mobiilirakenduse abil oled töödega alati kursis ning saad mugavalt lisada ja muuta tööplaane otse põllul olles. Saad jagada läbi rakenduse töötajatele ülesanded ja koheselt teada, kui need on tehtud. Programm aitab ka uusi töötajaid põllul, juhendades neid seal.

eAgronom kaasas investoritelt miljon eurot

eAgronomi looja Robin Saluoks pälvis aasta noore ettevõtja tiitli

Kõigest esimese kuue kuuga kattis eAgronom oma tootega 60% Eesti teraviljatootjatest ning vaid kaks aastat tagasi loodud ettevõte on tänaseks laienenud juba üle 700 000 hektarile. Tähelepanuväärne on see, et programmi looja Robin Saluoks saavutas tänu oma ideele põllumajandust digitaliseerida tänavu Eesti Kaubandus-Tööstuskoja konkurentsivõime edetabelis noore ettevõtja tiitli, mis näitab, et eAgronomi edu ja võimekust on märgatud ka teistest sektoritest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960