Mati Nurm: presidendi otsus oli kui välk selgest taevast!

Puide talu omanik Mati Nurm ütles Äripäevale, et teade talle antavast Valgetähe teenetemärgist tuli kui välk selgest taevast.

"See on kui välk selgest taevast!" ütles Nurm, kes sai teenetemärgi saamisest teada raadiot kuulanud sõbralt. "Täna üks sõber helistas ja ütles, et kuulanud raadiot ja sealt öeldud, et saan teenetemärgi. Mina ütlesin vastu, et ei saa olla, kuulsid midagi valesti!"

Nurm lisas, et ei oska Valgetähe teenetemärgi saamist mingi konkreetse asja või saavutusega seostada. "Midagi iseäralikku ma tegelikult teinud ei ole. See on pigem tunnustus kõikidele põlistalu taastajatele," sõnas ta.

Nurme hinnangul võiks põllumehed saada presidendilt pisut rohkem teenetemärke kui seni. "Ma arvan küll, et see võiks nii olla. Töö, mida talumehed teevad, on ränk mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt, aga nad ehitavad üles selle, mis vahepealsetel aastatel lõhutud oli," rääkis Nurm lisades, et kõrge tunnustuse jagamise õigus kuulub siiski presidendile ja tema abilistele.

Valgetähe teenetemärgi saavad sel aastal ettevõtjatest Läänemere ühe suurema ja konkurentsivõimelisema laevakompanii ülesehitaja, AS Tallink Grupp juhatuse esimees Enn Pant, aga samuti ligi kümme aastat Lääne-Virumaal Haljalas tegutseva Bellus Furniture OÜ üks omanikke Rolf Kristian Relander ning Valgamaal teraviljakasvatusega tegeleva Puide talu omanik Mati Nurm, kes on varem kandnud ka aasta põllumehe tiitlit.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised