Lillepea: Väätsa Agro on saneeritav

Väätsa Agro eksomanik Alo Lillepea ei nõustu Joakim Heleniusega, et kui kulutada saneerimiskavale liiga palju aega, kaotab firma väärtust ja loomad kannatavad.

Väätsa Agro eksomanik Alo Lillepea, kes omal ajal just Joakim Heleniuse eest ettevõtte laenuraha abil ära napsas, pole Heleniusega nõus, et kui kulutada Väätsa Agro saneerimiskavale ja sellega seonduvale kohtulahingule liiga palju aega, kaotab firma väärtust ja loomad kannatavad.
„Väätsa Agro on saneeritav ja ma väga loodan, et saneerimiskava läheb läbi. Saneerimine on kõigile võlausaldajatele. Nii on õige ja õiglane,“ sõnas Lillepea. Võimalikud kosilased ootavad mõistagi pankrotimenetlust, kuna nii saab vara kätte odavamalt, sõnab Lillepea. „Pankrot on alati selline, kus pank jääb surve alla ja peab tegema olulise allahindluse. Eriti lehmade puhul, kes tahavad iga päev süüa,“ ütles Lillepea. Ta toonitas korduvalt, et kõigi võlausaldajate jaoks on õiglane siiski ainult saneerimise tee, kuna Väätsa Agro rahavoog on positiivne ja see loob aluse saneerimise õnnestumiseks.
Swedbanki järel suuruselt teine Väätsa Agro võlausaldaja ja praegune omanik Hanseatic Capital pooldab saneerimiskava, kuna sellega saab iga osapool rohkem oma vahendeid tagasi kui pankroti korral, kinnitas eile ettevõtte siinne esindaja Priit Veering.
Väätsa Agro saneerimisnõustaja Veikko Toomere sõnul on lausa pahatahtlik, kui üks ettevõtja soovib teise pankrotti, et siis kiiresti ja soodsalt tema varad ära osta. „Olen kindel, et Swedbankil käib topeltmäng, olgu seda siis Heleniuse või kellegi teisega,“ nentis Toomere ja lisas, et Väätsa Agro ei ole maksejõuetu, mistõttu oleks pankrot põhjendamatu. 
Väätsa Agroga konkureeriva põllumajandusettevõtte Estonia OÜ üks paljudest omanikest ja nõukogu liige Jaanus Marrandi näeb Väätsa Agro varadel head potentsiaali, kuid uus omanik peab tema sõnul arvestama ka kopsaka investeerimisvajadusega. Estonia ise Väätsa Agro kosilaste hulka ei kuulu, vaid keskendub olemasoleva äri efektiivistamisele, märkis Marrandi.


 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised