Tuiksoo: Comarket teeb Terele ülekohut

Riigikogu liikme, endise põllumajandusministri Ester Tuiksoo sõnul on hiljuti ilmsiks tulnud Tere piimatoodete kõrvaldamine Comarketi lettidelt ohumärgiks Eesti toidutööstusele.

Tema sõnul on teatud ettevõtte toodete müügilt kõrvaldamine ausat konkurentsi kahjustav ning eelkõige tarbijat diskrimineeriv. "Klient peab saama ise poes valida, kas ostab kallimat või odavamat toodet, see on igati normaalne – jutt tarbijate kaitsmisest hinnatõusu eest mõjub siinkohal väga kohatuna," rääkis ta.

"Siinkohal kutsun üles inimesi mitte leppima ülekohtuga, mis tehakse ühele Eesti suurimale piimatööstusele. Me peame tunnistama, et AS Tere on suur tööandja mitte ainult pealinnas, vaid ka mitmetes väikelinnades," sõnas Tuiksoo.

"Eesti suurim toorpiima töötleja annab ka olulise panuse regionaalsesse arengusse olles paljude piimafarmide kliendiks, see ettevõte on oluline osa meie majandusest ja peame seda väärtustama," lisas ta.

Tuiksoo kinnitusel peaks Tere tooteid olema võimalik osta ning kaubandusketi ühepoolne lepingu lõpetamine ei ole korrektne tegu. "Kui me ühiselt rõhutame oma rahvusliku piimatööstuse ja põllumajanduse tähtsust, siis on tulevikus võimalik juua Eestis toodetud Eesti piima," märkis ta.

Ühtlasi tuletas Tuiksoo meelde juhtumit, kus Rimi kaubanduskett kõrvaldas valikust eestimaise liha. "Tekkis väga terav diskussioon ning avalikkuse surve sundis ettevõtet Eesti tooteid müügile tagasi tooma," selgitas ta. "Ka nüüd on inimestel võimalus seista kohaliku toodangu eest ning mitte lasta kaubandusketil endale midagi ette dikteerida."

Tere suuromanik Oliver Kruuda ja Ester Tuiksoo on mõlemad pärit Põlvast ning sõbrad lapsepõlvest saadik. Põllumajandusministrina maasturit ametiautona kasutanud Tuiksoo vahetas selle riigikokku minnes välja Kruudale kuuluva R-klassi Mercedes Benzi džiibi vastu.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised