Riigikohus tühistas Väätsa Agro saneerimiskava

Riigikohus tühistas tänase kohtumäärusega Väätsa Agro saneerimiskava, mis tähendab, et ilmselt algab suurima võlausaldaja Swedbanki käe all peagi piimatootja pankrotimenetlus.

Üle kivide ja kändude kulgenud saneerimissaaga sai alguse 2009. aasta septembris, mil Väätsa Agro esitas Pärnu Maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks. Saneerimiskava koostati selliselt, et suurima võlausaldaja Swedbanki laen oleks lõviosas muudetud piimatootja aktsiateks, kusjuures pank oleks oma aktsiatega jäänud vähemusomanikuks. Swedbank asus võitlusse, et kava tühistataks.

Äripäev kirjutas alles hiljuti, et Väätsa Agro vara osutub pankrotimenetluse käigus ilmselt kuumaks kaubaks. Näiteks on pangas juba maad kuulamas käinud aastaid tagasi Väätsa Agro aktsiate osturallis kaotajaks jäänud ärimees Joakim Helenius.

 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised