Seeder: seakasvatajad vajavad euroliidult erakorralist abi

Raskustesse sattunud seakasvatajad vajavad Euroopa Liidult (EL) täiendavat tuge, sest ilma selleta võivad löögi alla sattuda sealihatootjad terves EL-is, teatas põllumajandusministeerium.

„Tänane olukord, kus teravilja kallinemine ei kajastu piisavas ulatuses sealiha hinnas, toob ainuüksi Eesti seakasvatajatele iga kuu sadu tuhandeid eurosid kahju,” selgitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Seakasvatajate probleeme arutavad täna Brüsselis kogunenud Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrid. Seakasvatajate raskused on tingitud teravilja hinna kiirest tõusust viimase aasta jooksul, sest kulutused teraviljale moodustavad seakasvatuse kogukuludest ligi 70 protsenti.

Seedri sõnul peab ELi tasandil kaaluma ka võimalust, et loomkasvatajad saaksid sekkumisladudest teravilja otse osta. EL on täna aktiivselt müümas teravilja, mis on ladudesse ostetud madalama hinna ajal. „Looma ja linnukasvatajate eelistamine aitaks vältida teraviljaga spekuleerimist. Lihasektori väljakutseid ei saa lahendada teraviljasektorit käsitlemata," märkis Seeder.

Lisaks seakasvatajate probleemidele arutavad põllumajandus- ja kalandusministrid tänasel kohtumisel muuhulgas ka loomade transpordi ja suhkru tootmiskvootidega seotud küsimusi.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised