Helenius viib 12 kuu jooksul piimafarmi börsile

Joakim Helenius kinnitas täna peatoimetajatele korraldatud lõunal, et toob Trigon Dairy Farmi 12 kuu jooksul börsile. Hetkel asutakse suurinvestoreid otsima.

Täna avaldatud Trigon Agri kvartalitulemuste presentatsioonislaidil oli kirjas järgnev: "Eestis, Venemaal ja Ukrainas põllumajanduse ja karjakasvatusega tegelev ettevõte Trigon Agri juhtkond töötab välja plaane, et saada osa piimaveisekasvatuse turuvõimalustest Eestis ja Loode-Venemaal. Eesmärgiks on luua suur piimatootja. See peaks avama Trigon Agri olemasoleva piimakarja varjatud väärtust. Trigon Agri juhtkond valib investeerimispankasid, kes otsiksid institutsionaalseid investoreid, kes investeeriks eraldi börsil noteeritud piimakarjandusärisse, mis ehitataks üles praeguste Trigon Agri piimakarjandusoperatsioonidele. Visandatud struktuur ei näe ette, et Trigon Agri börsile viies müüks oma piimakarjandusäri olemasolevaid aktsiaid."

17. märtsil registreeriti Trigon Dairy Farming Eesti Väärtpaberikeskuses ning 25. aprillil emiteeris ettevõte 19 457 309 aktsiat.

Eestis ja Loode-Venemaal tegutseva Trigon Agri piimatootmisüksuse käive  oli 2010. aastal 5,4 miljonit eurot (sh. 3,45 miljonit eurot Eestist) ja kulumieelne ärikasum (EBITDA) 1,4 miljonit eurot.

Arvestades praegust piima hinda ja lehmade arvu suurendamise plaani Loode-Venemaa piimafarmis, loodab Trigon Agri saavutada 2011. aastal piimatööstuse käibeks 7,7 miljonit eurot ja EBITDA marginaaliks 40%.


Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised