Puidutöötleja Woodwell kahekordistas käivet 

Tartumaal tegutsev metsamajandusettevõte AS Woodwell teenis 2010. aastal 49 miljoni kroonise käibe juures 10,3 miljonit krooni kasumit.

Aasta enne seda oli peamiselt puidu varumise ja ülestöötamisega tegeleva Woodwelli konsolideerimata käive 15,4 miljonit ja kasum 7,2 miljonit krooni.

"Mahud on lihtsalt tõusnud. Uusi kliente tulnud ei ole, kuid oleme suutnud müüki laiendada, kuna Eestis valitseb metsamaterjali osas kogu aeg toormepuudus," selgitas ettevõtte juht Tiit Nilson. Hinnatõusud tema sõnul Woodwelli käibe suurenemises rolli ei mängi.

Möödunud aastal ostis Woodwell kasvavat metsa peamiselt koos kinnistutega, aasta lõpuks oli kinnistute kogusuurus 3487 ha. Aasta jooksul töötati üles, müüdi ja vahendati üle 55 000 tihumeetri puitu.

ASil Woodwell on kaks tütarettevõtet, millest OÜ Vara Saeveski tegeleb peenpalgist saematerjali tootmisega ja OÜ Friendsland sea- ning teraviljakasvatusega. OÜ Vara Saeveski müügimaht ulatus 2010. aastal 243 miljoni kroonini, jäädes aasta varasemaga võrreldes samale tasemele. Suuremateks investeeringuks olid uue kuivlao ehitus.

OÜ Friendsland teenis 2010. aastal 29,7 miljonit krooni müügitulu, mis 60% ulatuses tuli sigade müügist. Aasta jooksul investeeriti maaostu, ehitistesse, masinatesse ja seadmetesse 2 miljoni krooni ringis. Emaettevõttes töötas 2010 keskmiselt 14 inimest, konsolideerimisgrupis kokku aga 93 inimest.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised