Saaremaa jaanalinnukasvatajad liha müügiga hädas

Kuus aastat tagasi oli Saaremaa jaanalinnuliha tootjatel olukord, kus ei jõutud Tallinna nii palju liha anda, kui taheti.

Nüüd on aga üle maailma erinevas sortimendis toodetud jaanalinnuliha hulgiladudes külmutatult nii palju sees, et värske liha järele on nõudlus langenud ja seetõttu on mitmed talunikud oma jaanalinnufarmi likvideerinud, kirjutab Meie Maa.

Nii näiteks on jaanalinnukasvatuse lõpetanud Kaarma vallas Kungla küla Pärna talu peremees Elmut Vahter.

Muhu vallas Laasu talus jaanalindude kasvatamisega 1999. aastal alustanud Elmet Eeriku andmeil oli neil kunagi üle saja jaanalinnu ja praegu on 34 lindu. „Mitmed kliendid on ära öelnud, masu aeg tuli peale ja see avaldas tublisti mõju, aga püüame vastu pidada ja nuputame ellujäämise variante pidevalt,” vastas Erik ning lisas, et talul on plaanis taas jaanalindude arvu suurendada, sest masu aeg hakkab ehk ümber saama.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised