Aasta põllumees: Hispaania põllumehel läheks toetuseta raskeks

Kui põllumajanduse toetused kaotada ära terves Euroopas, siis saaksid eestlased ehk hakkama, kuid Hispaanias ja Prantsusmaal tekiksid kuiva kliima tõttu probleemid, arvas teraviljakasvataja Madis Ajaots.

„Siis peab iga põllumees ise hakkama saama - kellel on vett ja kellel pole,“ arvas Ajaots.

Ajaotsa sõnul paneks see just selles mõttes tegeliku elu käima, et kes kliimatingimustes hakkama saab, see jääb vee peale, teised ei jää.

Hispaanial ja Prantsusmaal on põllumehe kinnitusel veega väga suured probleemid. Kui nad saaki ei saa, siis selle korvab suur toetus ära. „Eestis me saame veel olemasoleva veega hakkama,“ arvas Ajaots.

Euroopa praegune poliitika seisneb Ajaotsa sõnul selles, et toetus annab tarbijale võimaluse odavamalt toiduaineid saada. „Arvan küll, et sellisel juhul need tõusevad,“ lausus ta. 

Tänane Äripäev kirjutab sellest, et kuigi tänavu on viljatootjatele Eesti tingimustes küllalt hea aasta, siis jäävad nad välisfarmeritega konkureerides väiksemate põllumajandustoetuste tõttu nõrgemale positsioonile. Äripäev küsis, mis juhtuks kui terves Euroopas põllumeeste toetused ära kaotada.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised