Hamburg: selline tempo meid kindlasti ei rahulda

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse esimees Kalle Hamburgi sõnul on suur mure selles, et varem 2014.-2020. aastal 90 protsendini ühtlustuma hakkama pidanud põllumajandustoetused jõuavad selle seitsme aastaga kava kohaselt alles 30 protsendini.

"Selle aasta põllumajandusetoetused on kokkulepitud ELi liitumislepingutega. Põhiprobleem, mida Eesti põllumehed näevad, on see, et aastal 2014 tuleb uus periood. Kui esialgu pakkus Euroopa Komisjon välja, et liikmesriikidel peaks toetused ühtlustama 90% ulatuses, siis tänasel päeval on sõnadest taganetud ja pakutud välja, et järgmise programmiga on seitsme aasta jooksul ühtlustatakse 30%. See tähendab seda, et 90% ELi keskmisest toetusemäära ootavad Eesti põllumehed 2021. aastani. See kindlasti ei rahulda neid," rääkis Hamburg.

Tema sõnul on põllumajanduse sisendite hinnad Euroopas praktiliselt samad, pigem on Eestis turu väiksuse tõttu hinnad kõrgemad, aga müüvadkõik ühtsel turul. "See toetussüsteem ei ole millegagi põhjendatud," lisas ta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised