Toivo Alt: miks ei peaks pank ausale ettevõttele laenama!

Meie oleme alati, ka masu ajal saanud pangalaenu väga headel tingimustel, vastas metsamarjade kokkuostja ning töötleja ASi Saarek üks omanik ja nõukogu liige Toivo Alt küsimusele, kas pangad on hakanud lahkemalt laenu andma.

"Me pole kunagi pankadega manipuleerinud ega kedagi kunagi petnud ja ilmselt ka see mängib oma osa," rääkis ta. "Oleme laenud alati tagasi makstud. Miks ei peaks siis pank meile laenu andma," lisas Alt.

Tema sõnul on nad lisaks käibelaenule võtnud ka investeerimislaenu. "Peamiselt on meie puhul muidugi tegu käibelaenudega, sest me peame mingi marjavaru kahe kuuga ära ostma," täpsustas Alt.

Päevaküsimuse ajendiks oli Eesti Panga eilne teade, et ettevõtetele septembris väljastatud uute laenude maht oli viimase kolme aasta suurimaid. Varasemate kuudega võrreldes anti ettevõtetele rohkem eelkõige pikaajalisi laene ja liisinguid, mille käive ulatus septembris 226 miljoni euroni.

"Isegi kui keegi täna oma laenuraha kinnisvarasse suunab, siis küllap ta ikka mõtleb, ja ka pangad analüüsivad tunduvalt tõsisemalt," kommenteeris Alt keskpanga märkust, et uute laenude märgatava kasvu taga on paar suurt kinnisvaraga seotud laenuprojekti. "Ei usu, et praegu pangast laenu antakse nii nagu vanasti, et suisa ise helistati, et hakka midagi tegema. Sellist aega ei tahaks enam näha ja vaevalt, et see ka lähikümnendil tuleb."

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised