Lääne-Viru aasta inimese 130 lehma enampakkumisel

Pankrotihaldur Martin Krupp müüb äsja välja kuulutatud enampakkumisel Soone talu perenaise Sirje Korneli karja 127 lüpsilehmaga, vahendas sundmüügiportaal varad.ee.

Tallinnas kasvanud Kornel hakkas talu pidama 1987. aastal. 2008. aastal, kui Maaleht säravast naisest kirjutas, elas tema helesinise pakettakendega lauda esimesel korrusel ligi 140 piimalehma. Teisel korrusel tegutses konverentsisaal.

Mõni aasta tagasi valiti Sirje Kornel Lääne-Virumaa aasta inimeseks, ta on tõusnud ka parimaks piimakarjakasvatajaks. Külmlautade ehitamise buumi ajal põhjustas pakettakendega ning soojustatud laut palju vaidlust, kas sellist tootmishoonet on ikka vaja.

Soone talu aastase piimatoodanguna on ajakirjanduses nimetatud ligi 9000 kg lehma kohta, toodang kasvas pidevalt ning kvoot ähvardas lõhki minna.

Nüüd on loomad müügis 223 790eurose alghinnaga. Nende hulgas on 127 lüpsilehma, 58 lehmikut ja 9 pullikut, 35 mullikat, pull ning hobune. Kokku on talumajapidamise alghind 705 195 eurot. Pankrotihaldur püüab lisaks loomadele rahaks teha nii maad kui talutehnikat.

Kohus kuulutas füüsilisest isikust võlgniku Sirje Korneli pankroti välja vahetult enne möödunud aasta jõulupühi.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised