13. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK juht: ei soovi öelda, kas kandideerisin

Reedel kukkus Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) juhiks kandideerida soovijatele avalduste esitamise tähtaeg, kuid RMK ei soovi öelda konkursile laekunud avalduste arvu. Samuti jättis praegune juht Aigar Kallas enda teada, kas järgmiseks ametiperioodiks kandideeris või mitte.

”Ma pigem ei soovi seda öelda,” sõnas Kallas küsimuse peale, kas ta kandideerib uuesti RMK juhiks. Kallase sõnul on nad RMK nõukogu esimehe Mati Polliga kokku leppinud, et kõike konkurssi puudutavat kommenteerib Polli. ”See võib kõlada natuke veidralt, aga kokkulepe on, et konkursiga seonduv on nõukogu esimehe ampluaa - ma lihtsalt aktsepteerin seda kokkulepet,” vabandas end Kallas.

Kandidaatide arvu ei soovinud öelda ka RMK kommunikatsioonijuht. Temagi soovitas küsimusele vastuse saamiseks pöörduda Polli poole.

Polli polnud täna valmis konkurssi puudutavat kommenteerima. ”Oi-oi, vara tunnete huvi, nõukogu ei ole küsimust üldse arutanud veel. Kui arutame, anname teada,” ütles ta ja lisas, et praegu suurt uudist pole. ”Kena-kena, ei ole vaadanud veel,” märkis ta küsimuse peale, palju avaldusi laekus.

Ka teised nõukogu liikmed ei osanud veel täpsemalt kommenteerida, palju inimesi RMK juhiks saada soovivad. Nii selgitasid RMK nõukogusse kuuluvad Tõnis Lukas ja Andrus Saare, et neil veel info kandidaatide arvu kohta puudub.

RMK kuulutas konkursi uue juhi leidmiseks välja juunis, kuna praeguse juhi 5-aastane ametiaeg on täis tiksumas. Praegune juht Kallas peab oma ametit teistkordselt. Mullu teenis ta RMK juhatuse esimehena kokku ligi 73 900 eurot. 

RMK käive oli 2011. aastal 137 miljonit eurot ja kasum 32 miljonit eurot. Aruandeaastal töötas asutuses 819  töötajat. Riik võttis RMKst tänavu dividendidena 20,6 miljonit eurot.

Tänavu esimesel poolaastal teenis RMK 67,1 miljoni euro suuruse käibe juures 7,1 miljonit eurot kasumit.

Juuli lõpus kirjutas Eesti Päevaleht, et RMK kavatseb lähematel aastatel tõsta investeeringute mahtu ja vajab selleks lisaraha, kuna riik võtab suure osa metsamajandaja kasumist välja. See omakorda võib panna RMK investeeringute katmiseks võlakirju emiteerima. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960