14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna jurist hakkab Saaremaal jaapanlasi võõrustama

Tallinna õigusbüroo omanik Margo Evardson hakkab Saaremaal majandama pärandmaastikke ja vastu võtma Jaapani loodusturiste.

Tegevus hakkab toimuma 274 hektari suurusel maa-alal, kuhu veel paar aastat tagasi soovis tollane arendaja ehitada spaa koos kaheksakorruselise hotelli, 18-rajalise golfiväljaku ja tenniseväljakutega, rääkis ta Saarte Häälele.

Kinnistute praeguse omaniku Evardsoni sõnul ei tasu nii mahukas arendus ennast kindlasti ära ning tollased investeerimisplaanid on maha maetud, samas on endiselt pooleli kohtuvaidlus Kihelkonna vallaga ehitusõiguse üle sellel alal.

Pärandkoosluste taastamiseks ja hooldamiseks loodud MTÜ Vilsandi Puisniidud plaanib Kõrusele tuua esimeses etapis ca 200 lammast ja sada lihaveist ning ehitada loomadele varjualused. Lisaks rajatakse 60 km karjaaedasid ja hooned tehnika ja töötajate tarvis ning kaks vildist telki – jurtat –, mis on muuhulgas mõeldud ka loodusturistide majutamiseks.

Kõruse külla neljale kinnistule Saaremaa teist täismõõtmelise golfiväljakuga puhkekompleksi rajada plaaninud OÜ Suviste Põllumajandussaadused asutas saarlasest kinnisvaraärimees Priit Pihelpuu. 2004. aastast on ettevõtte omanik Margo Evardson.

Krimonte õigusbüroo tulu 2010. aastal oli 427 000 eurot võrrelduna 412 000 euroga aasta varem. Kahjumit saadi vastavalt 105 000 ja 301 000 eurot. Eelmise aasta aruannet pole ettevõte veel esitanud.

1995. aastast tegutsev OÜ Margo Evardsoni Õigusbüroo pakub õigusabiteenust peamiselt tsiviil- ja haldusõiguse valdkonnas. Samuti tegeleb büroo äriühingute asutamise, ühinemise ja likvideerimise valdkonnas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960