Autor: Alyona Stadnik • 3. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linas Agro omandab neli Läti linnulihatööstust

Leedu börsifirma AB Linas Agro Group sõlmis lepingu nelja linnulihatööstuse omandamiseks Lätis: AS Putnu Fabrika Kekava, SIA Lielzeltini, SIA Broileks ja SIA Cerova. 

Linas Agro plaanib integreerida omandatavad ettevõtted ühtsesse väärtusahelasse söödatootmisest linnukasvatuse ja lihatootmiseni. „Kuigi omandatavad ettevõtted vajavad restruktureerimist, usume, et linnulihatööstus on kasvav, jätkusuutlik ja kasumlik valdkond," lausus Linas Agro asedirektor Andrius Pranckevicius.

"Näeme võimalust laiendada ja mitmekesistada meie tegevust kõrgema lisandväärtusega toodete segmendis. Omandatavad ettevõtted integreeritakse – sööda tootmine, linnukasvatus ning lihatootmine.

Ettevõtet nõustab sõltumatu finantsnõustamisettevõte Porta Finance. „Antud tehing on järjekordne näide kohaliku kapitali kasvavast mõjuvõimust Balti toiduainetööstuste integreerimisel. Meil on au aidata meie regiooni ettevõtjatel saavutada enda strateegilisi eesmärke,“ ütles Porta Finance Tallinna esinduse juht Karl-Erik Kodu.

Tehing jõustub peale konkurentsiameti heakskiitu ja eeldatavalt viiakse lõpule käesoleva aasta novembrikuuks.

Hea teada:

Linas Agro on põllumajandusettevõtete grupp, mis kasvatab ja müüb teravilja, õliseemneid ja loomasööda tooraineid. Grupp on tegev Leedus, Lätis, Eestis ja Taanis. Grupi 2012/2013 finantsaasta esimese üheksa kuu konsolideeritud käive oli 480 miljonit eurot ja kulumieelne ärikasum (EBITDA) 34 miljonit eurot. Linas Agro asutati 1991 aastal ja noteeriti Vilniuse börsil 2010 aastal.

Porta Finance on sõltumatu finantsnõustamisettevõte, kes pakub klientidele ühinemis- ja ülevõtmistehingute (M&A) ning kapitali kaasamise teenuseid. Porta Finance tegutseb läbi kolme esinduse Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Lisaks Linas Agro tehingule on Porta Finance käesoleval aastal nõustanud enamusosaluse müüki Sportland International Grupis, Lätis tegutseva kaugkütteettevõtte Vidzemes Energija müüki ning Leedu teraviljatöötlejat Malsena jahutootja Rigas Dzirnavnieks omandamisel. Porta Finance on Rothschild’i eksklusiivne partner Balti regioonis.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960