Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farm Plant Eesti AS uus nimi on alates 01. juulist 2013 Scandagra Eesti AS

Alates 01. juulist 2013 on Farm Plant Eesti AS uus ärinimi Scandagra Eesti AS. Nimevahetusega paralleelselt võtab ettevõte kasutusele uue logo.

Nime- ja logovahetuse eesmärgiks on ühtlustada Scandinavian Farmers AB tütarettevõtete Scandagra Eesti, Scandagra Läti ning Scandagra Leedu tunnusgraafikat ning anda turule selgem signaal, et ollakse samadele omanikele kuuluv sõsarettevõtete grupp.

Scandagra sõsarettevõtete grupi omanikeks on kaks suuremat Skandinaavia põllumajanduskontserni DLG Taanis ja Lantmännen Rootsis. DLG ja Lantmänneni koostöö eesmärgiks on optimeerida tegevust Baltimaades ning suurendada tootmise tõhusust ja atraktiivsust, samuti jagada riske ja võimalusi. DLG ja Lantmännen teevad paljudes oma tegevusvaldkondades väga tihedat koostööd.

Farm Plant Eesti AS alustas oma tegevus 1993. aastal söödalisandite importimisega. 1996. aastal ostis FPE Taebla Jõusöödatehase, mis on tänaseks ümber nimetatud Taebla Müügipunktiks. 1999. aastast kuulub ettevõttele Elva Söödatehas ning 2002. aastast Türi Väetisetehas ja Viljandi Söödatehas. 2010. aastast omab ettevõte suurimat põllumajanduskaupluste ketti Eestis.

Farm Plant Eesti AS-i käive 2012. aastal oli 67,7 mln eurot. Ettevõttes töötab 97 töötajat ning selle tegevus vastab kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimissüsteemidele ISO 9001, ISO 14000 ja ISCC.

Scandagra sõsarettevõtete grupp on 2013. aastal üks suurimatest põllumajandustarvikute, loomasöötade ning vilja kokkuostu ja müügiga tegelevatest ettevõtete grupist Baltimaades.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960