Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Regionaalminister toetab väikesaari ligi 640 000 euroga

Regionaalminister Siim Kiisler eraldab sel aastal väikesaarte programmist toetusraha 10 projekti elluviimiseks ligikaudu 640 000 euro ulatuses.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on väikesaartel ilma riigipoolse toeta enamasti väga keeruline teha piisavaid investeeringuid. “Kui juulikuus võib elu mõnel Eesti väikesaarel tunduda mugav ja idülliline, siis novembrikuiste sügistormide või veebruarikuise jäävangis oleku ajal on olukord märksa keerulisem,” rääkis Kiisler. “Määratud toetused on mõeldud selleks, et tagada võimalikult hea elukvaliteet väikesaartel aasta ringi.”

Seekord läheb toetusraha kokku viiele saarele, kõige rohkem läbis konkursisõela kihnlaste projekte.

Regionaalministri heakskiidetud eeltaotluste loetelus on Vilsandile veepäästevarustuse soetamine, Pranglile peatänavale tänavavalgustuse rajamine, Kihnu saarel Lemsi küla kanalisatsioonitorustiku uuendamine ja samas ka Jõujaama-Sadama tee trasside rekonstrueerimine, Vormsi kauplusesse jahutus- ja sügavkülmakambri paigaldamine, Vilsandi päästetehnika hoone ehitamine, Kihnu sadamahoone ehitamine, Suaru tankla rajamine  ja merepäästevõimekuse arendamine saarel ning Abruka diiselelektrijaama ümberehitamine ja laiendamine päästejaamaks.

Väikesaarte programmi eesmärgiks on toetada sealseid kogukondi esmatähtaste teenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi tagamisel. Programmi kohaselt on esmatähtsad teenused transpordiühendused mandriga ning saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenused, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavus, jäätmemajandus, juurdepääs alg- ja põhiharidusele, päästeteenused ning sideteenused. Väikesaarte programmi piirkonda kuuluvad tänavu Naissaar, Prangli, Aegna, Väike-Pakri, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manilaid, Abruka, Kõinastu, Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu ja Piirissaar.

Oma eeltaotlusele heakskiidu saanutel tuleb nüüd esitada põhitaotlus EASile, et projektidele toetusraha saada. EAS ootab lõplike projektitaotlusi vastavalt kinnitatud tegevuskavale.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960