Autor: Ketlin Rauk • 23. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduainetööstuste TOPi I koht - Leibur

Leiburi juhid usuvad, et edu tuli neile peamiselt tänu müügitulude suurenemisele ekspordi tõttu, uutele juhtimismeetoditele ning uutele headele toodetele.

Aktsiaseltsi Leibur tegevdirektori Asso Lankotsi sõnul on suures pildis Leiburi viimaste aastate kasv tulnud müügitulude suurenemise arvel. “Koduturul oleme vahepealsest mõõnast üle saanud ning müügid ja turuosa näitavad jällegi kasvu,” tõdeb ta. “Viimaste aastate suurim müügitulude juurdekasv on tulnud ekspordist.”

Leiburist on saanud Vaasan Grupi ettevõtetele Soomes, Lätis ja Leedus oluline partner. Lankots märgib, et paralleelselt müügi kasvatamisega on väga palju rõhku pandud oma tegevuse tõhusamaks muutmisele. Eelmisel aastal alustati n-ö timmitud juhtimismeetodite (lean-juhtimine) rakendamist ja arendamist Leiburis. “Eesti turul on kasv põhinenud jätkuvalt uute toodete turule toomisel, aga ka aktiivsel turundustegevusel üldisemalt ja kliendisuhete arendamisel,” kinnitab Lankots. “Head meelt teeb asjaolu, et oleme Eesti parima toiduaine konkursil saavutanud rohkelt tunnustust.”

Sel aastal sai kategoorias Eesti Parim Pagaritoode 2013 parima toote tiitli Leiburi Mitmevilja Röst ja kategoorias Eesti Parim Toit Tervisele 2013 võitis Leiburi Kaerasüda.

Lankots märgib, et ühest küljest ootab tarbija jätkuvalt stabiilsust, mis väljendub traditsiooniliste põhitoodete jätkuvalt kõrge osakaaluna müügist, teisalt otsitakse pidevalt vahelduseks uusi maitseelamusi. “See omakorda tähendab seda, et peame suutma vastata tarbijate ootustele “kogu perimeetri ulatuses”, ütleb ta, lisades et nad on väga uhked Toidupanga poolt aprillis Leiburile antud Hea Südame auhind 2012 üle.

“Suurim surve tootmiskuludele tuleb lähiaastatel palgakulude tõusust,” tõdeb Lankots. “Julgen siinkohal arvata, kuid ei pretendeeri absoluutsele tõele, et tooraine- ja energiahinnad käituvad ilmselt oluliselt vaoshoitumalt.”

AS Leibur

ASUTATUD: 1762 a.ASUKOHT: TallinnOMANIKUD: Vaasan OY –55%, Svenska Lantmännen EK.FÖR – 45%TÖÖTAJATE ARV: 3292012. AASTA MAJANDUSTULEMUSED: käive 32,2 (2011 – 25,6) mln eurot, kasum 3,75 (2011. aastal 2,9) mln eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960