Saaremaal kohtuvad Baltimaade ja Poola maaelu arengukavade koostajad

Saaremaal kohtuvad Eesti, Läti, Leedu ja Poola maaelu arengukavade koostajad, et anda ülevaade aastateks 2014-2020 seatud sihtidest ning arengukavade valmimise hetkeseisust.

Kohtumisel tehakse ülevaade Eesti, Läti, Leedu ja Poola maaelu 2007-2013 arengukavade hetkeseisust ja uue perioodi maaelu arengukavade ettevalmistusest. „Arengukava koostajad seisavad kõikides riikides suurte valikute ees. Teiste riikidega võrreldes panustab Eesti rahaliselt enam näiteks kohalikku algatusse ning teadus- ja arendustegevusse,“ ütles põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti.

"Kogemuste vahetamine lähiriikidega on oluline koht, kus riigid saavad üksteiselt õppida, aga ka arutada seisukohti Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika osas," lisas Lemetti.  

Samuti tutvustatakse väliskülalistele maaelu arengukava toetust saanud projekte Saaremaal.

Eestis on Baltimaade ja Poola maaelu arengukavade koostajad kohtunud kahel korral, viimati võõrustas Eesti kohtumist 2011. aastal. Eelmistel kohtumistel on arutatud seisukohti Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika osas ning kujundatud ühispositsioone osalevatele riikidele ühist huvi pakkuvates teemades. 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised