Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ECOFARM´ist hakkab tulema parima kvaliteediga eestimaine värske kala

Eelmisel nädalal pandi Audru vallas Pärnumaal nurgakivi kaasaegsele Ecofarm TO Kalatöötlemiskeskusele.

Ecofarm TO Kalatöötlemiskeskus kuulub Eestimaistele vesiviljelejatele-kalakasvatajatele, kes on täielikult muutnud arusaamu siiani toiminud kalakasvatusest ja viinud selle kõrgtehnoloogiliste tootmisprotsesside kasutamisega tasemele, mis tagab loodussäästlikuse, kalade kontrollitud kasvuahela ja ilmastikust sõltumatu aastaringse stabiilse tootmistsükli.

Eelmisel neljapäeval Ecofarm´i Kalatöötlemiskeskuse hoone nurgakivi paneku tseremoonial osalesid külaliste, huviliste ja kaasaelajatena nii Eesti Põllumajandusministeeriumi, Nordea Panga, Maaelu Edendamise Sihtasutuse, Audru valla ja vesiviljelusfarmide esindajad, kelle toel saigi antud projekt toimima.

Ecofarm To Kalatöötlemiskeskuse toodanguna saab pakkumisel olema käepärases ja transpordikindlas väikepakendis  fileed ja steakid forellist, tuurast, siiast, angerjast. Lähitlevikus saab loetelus olema ka paalia ning väikepakenditena jõuab tarbijani ka eestimaine värske räim ja kilu. Liigipõhiselt on võimalik tarnida poelettidele erinevaid kalafileesid ja poolfabrikaate umbes 24 tunni jooksul peale eluskala saabumist kalatöötlemiskeskusesse. Värske kala kalatöötlemiskeskus teostab eestimaisele kalale esmatöötlust, mille käigus väärindatakse värske ja kontrollitud tootmistsükliga kodumaine kala. Toodang pakendatakse transpordikindlatesse väikepakenditesse ja  keskusest juhitakse logistikat toodandu kiireimaks jõudmiseks tarbijani - kogu kalatöötlemisprotsess saab olema kiire ja uusimat kaasaegset tehnoloogiat kasutades, et säiliks kalade värskus ja kvaliteet.

Kaasaegne ja uudne Ecofarm TO Kalatöötlemiskeskus kuulub Eestis vesiviljelusega tegelevale seitsmele kalakasvatajale, millest 4 farmi asuvad Saaremaal. Tegemist on täiesti uue ajastu kalakasvatusfarmidega, kus juhtimine ja jälgmine on täielikult viidud elektroonikale, seda nii söötmise kui ka hoolduse osas. Tegemist on aastaringsete tootmisüksustega, mis kinnise veetsirkulatsiooni tingimustes, riimvees, tagavad stressi-  ja parasiitidevaba kasvukeskkonna meie toidukaladele. Loodussäästlikud kalafarmid on meie kliimast sõltumatud ja  avatavale kalatöötlemiskeskusele tagatakse pidev, stabiilne ja kvaliteetne tooraine ning tarbijale aastaringe kodumaine, tervislik ja keemiavaba värske kala.

„Oleme kodumaise kala kasvatamise ja töötlemise nimel teinud juba hulk aastaid tõsist tööd ja see kalatöötlemiskeskus on järjekordne samm lähemale hetkele, mil saame pakkuda eestimaalastele stabiilselt kodumaist värsket ja tervislikku kalavalikut,“ seletab Ecofarm TO juhatuse liige Priit Lulla „Meie farmides kasvatatud kalade kasvuahelad on kontrollitud, kasutame kvaliteetset sööta ja vastutame oma toodangu tervislikkuse ja maitse eest, mis erineb kampaaniana müüdavatest kaladest tunduvalt.“

 

Tule kuula Äripäeva konverentsi "Põllumajanduse Äriplaan 2014" ja saa teada, mis toimub kogu sektoris, ka vesiviljeluses. Vaata konverentsikava SIIT.

Ecofarm TO Kalatöötlemiskeskusele pandi nurgakivi
Foto: ECOFARM TO
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960