Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio koondab oma tööstused ühe ettevõtte alla

2013. aasta viimastel päevadel viidi lõpuni Valio Baltic tütarettevõtete Valio Eesti AS ja Võru Juust AS ühinemine.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Valio Eesti ja Võru Juustu ühinemine viimane samm pikas ühinemisprotsessis, millele pandi algus juba pea kümme aastat tagasi.

„Valio ostis Võru juustutehase 2004. aastal, kui olukord Eesti toidutööstustes oli ääretult raske. Võtsime oma esmaseks ülesandeks tagada tehase normaalne toimimine ning töötajate kindlustunne, mistõttu toona kõigi teiste muutuste kõrval ettevõtete ühinemist läbi ei viidud. Alates 2006. aastast oleme opereerinud sisuliselt ühe ettevõttena, mistõttu pidasime mõistlikuks kaotada viimasedki formaalsused, mis takistavad kahe tänaseks nii kokku kasvanud ettevõtte sujuvat ühist toimimist,“ sõnas Solovjov.

Valio Eesti AS ja Võru Juust AS-i ühinemisega võtab Valio Eesti üle kõik senised Võru Juustu kohustused koostööpartnerite ees kui ka töölepingud Võru tehase töötajatega. Mistahes ühinemisega seotud tehnilistest muudatustest teavitatakse partnereid eraldiseisvalt. Mingeid sisulisi muudatusi ei koostööpartneritele ega juustutehase töötajatele ühinemisega seoses ei kaasne. 

Valio kahe tütarettevõtte ühinemine kanti Äriregistrisse 31. detsembril.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem kui 360 töötajaga Valio Eesti on juhtivaid kohalikke toorpiima kokkuostjaid, piimatoodete, sh juustude, eksportijaid ning Võru ja Laeva üks suurimaid tööandjaid. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960