Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaamet juhib 2014. aastal Euroopa Looduskaitsealade Liidu sektsioonide tööd

2014. aastal juhib Euroopa Looduskaitsealade Liidu piirkondlike sektsioonide tööd Keskkonnaamet. Aasta tõotab tulla väljakutseterohke, sest organisatsioon uuendab nii oma strateegiat kui  struktuuri.

1973. aastal loodud Euroopa Looduskaitsealade Liit (EUROPARC) ühendab Euroopa 39 riigi üle 400 looduskaitseorganisatsiooni. Organisatsiooni erinevate sektsioonide tööd koordineerib 2014. aastal Põhja- ja Baltimaade sektsioon, mille eesistuja on aastatel 2012-2014 Eesti.  

Liidus on seitse sektsiooni (Atlandi saared, Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania, Tšehhi ja Põhja-Balti).

„2014. aasta kujuneb töörohkeks, sest organisatsioon soovib uuendada strateegiat ja kogu organisatsiooni struktuuri. Euroopa riikides on looduskaitsevaldkonnas toimunud viimasel ajal mitmeid suuri muutusi ning seetõttu tuleb leida uued koostöövormid kogemuste vahetamiseks ja omavaheliste kontaktide tihendamiseks. Oluliseks prioriteediks on ka looduskaitse töötajate täiendkoolituste korraldamine,“ ütles vastvalitud Euroopa Looduskaitsealade Liidu sektsioonide juht Kaja Lotman.

EUROPARC-i eesmärkideks on edendada kaitsealade planeerimist ja korraldust, aidata kaasa uute kaitsealade tekkele ning tõsta laiema üldsuse teadlikkust kaitsealadest. EUROPARC on välja töötanud kestliku loodusturismi kvaliteedi hindamise sertifikaadinõuded  ja piiriäärsete kaitsealade hea koostöö tava nõuded. Hetkel tegeletakse näidisjuhendi väljatöötamisega, kuidas oleks võimalik looduskaitsealade abil parandada elanike tervist. Samuti annab organisatsioon noortele looduskaitsjatele stipendiume mitmesuguste uuringute läbiviimiseks, korraldab  rahvusvahelisi kursuseid koolinoortele ning tunnustab Euroopa tasandil silmapaistvaid looduskaitsjaid.

Sektsioonil on ka oma kodulehekülg www.europrc.org. Eesti kuulub Põhja- ja Baltimaade sekstiooni, mille tegevusega saab lähemalt tutvuda  www.europarc-nb.org

Eestikeelne lisainfo on leitav SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960