Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teet Soorm pälvib Lääne-Viru kuldse vapimärgi

Lääne-Viru maavanem annab Eesti Vabariigi 96. aastapäeva auks korraldataval maavanema pidulikul vastuvõtul üle Lääne-Viru maakonna vapimärgid.

„Teet Soorm on silmapaistev inimene, kes on aastate jooksul koos oma meeskonnaga Eestis üles ehitanud tugeva kodumaise Rakvere kaubamärgi, mis on tuntud oma headuses ka paljudes välisriikides. Teet Soorm on rahvusvahelise tasandi tippjuht, juhtides kogu HKScan Balti Gruppi, kuhu tänasega kuuluvad viis Baltikumi suurfirmat: Rakvere Lihakombinaat, Rakvere Farmid, Tallegg, Rigas Miesnieks ja Klaipedos Maistas. On väga oluline, et Rakvere Lihakombinaat kasutab kodumaist, Eestis kasvatatud sealiha ning Teet Soormi juhtimisel on nüüdseks Eestis ja ka Lääne-Virumaal jõudsalt arenemas ka linnulihakasvatus. Tema pikaaegne töö Lääne-Virumaal on andnud tugeva impulsi mitte vaid maakonna kuvandi ja kodumaise Rakvere brändi tugevdamisse, vaid hoidnud ja loonud töökohti, elavdanud meie majandust ja andnud suure panuse Lääne-Viru maakonna arengusse. Rakvere Lihakombinaat on läbi viimase kahe aastakümne toetanud Rakvere Tarvas korvpalliklubi, kes on omakorda loonud palju positiivseid emotsioone ja toitnud meie uhkustunnet,“ ütles Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum. „Tundes Teetu isiklikult, võin kinnitada, et inimesena on ta hea suhtleja ja laialdaste huvidega. Hobimuusiku ja kultuurihuvilisena ei jäta teda külmaks ka Rakvere Teatri käekäik ning ta annab hea meelega oma panuse ka maakonna kultuuri arengusse,” lisas maavanem.

“Tänases HKScan Balti Grupis alustasin tööd 1995. aastal Rakvere Lihakombinaadi finantsdirektorina. Sealt liikusin edasi Rakvere Farmide seakasvatust arendama ja seejärel Talleggi tööstust juhtima ning nüüd olen ringiga tagasi Rakveres. Need 19 aastat stressirikast tööd elusloomade, lindude, värske liha ja valmistoodete keskel ning palju tarku ja toredaid inimesi, kelle kõigiga on mul õnnestunud koos töötada ja ühise eesmärgi nimel tegutseda, on andnud mulle palju,” ütles Teet Soorm vapimärgi saamise uudisest kuuldes. “Selle aja jooksul olen puutunud kokku väga erinevate inimestega, kellelt võtnud kaasa vaid selle parima poole – teotahte ja oskuse alati edasi liikuda. Lisaks on tulnud üle elada palju erinevaid, keerulisi, aga ka huvitavaid situatsioone, kuid mitte kunagi ei ole ma kavatsenud alla anda ja n-ö püssi nurka visata, vaid leidnud lahenduse ning pea püsti edasi liikunud. Ma olen õnnelik mees, sest mul on tore ja armastav perekond ning parim meeskond, kellele võin alati kindel olla,” lisas ta.

Soormi sõnul vajab iga inimene teatud eluetapis ka väikest tunnustust ja see tore uudis jõudis temani ta enda 44. sünnipäeval. “Leian, et see tunnustus on mitte ainult mulle, vaid ka kõigile neile inimestele kes on mind ümbritsenud viimase 19 aasta jooksul nii Rakveres, Rakvere Farmides, Talleggis, Rigas Miesnieksis kui ka Klaipedos Maistases. Neid ettevõtteid ei ole täna võimalik teineteisest enam eraldada, sest suure tööga loodud  integratsioon on tänaseks väga tugev. Suur tänu teile kõigile selle tehud töö ja nähtud vaeva eest – nüüd on aeg seda kõike ühiselt tähistada,” teatas Soorm.

Teenetemärk “Lääne-Viru maakonna kuldne vapimärk” antakse Eesti Vabariigi kodanikule, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega on kaasa aidanud Lääne-Viru maakonna arengule, samuti muude saavutuste eest, mis on toonud au ja tunnustust maakonnale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960