"Mahetootjaid on vähe ja seetõttu ka hinnad kallimad. Maheteravilja hind kujuneb kallimaks, sest tootmine on kallim. Samuti käsitsi pakkimine, kus kulub rohkem aega. Tootja ei saa odavamalt müüa, kui see tootmishind kujuneb," tõi mahekartuli, -teravilja ja -lamba müümisega tegelev Uibokand põhjused välja. "Kui Eestis oleks üks korralik mahetööstus, oleks hinnad sõbralikumad. Praegu läheb teravili Soome ja sealt tulevad helbed tagasi, need kulud tulevad hinnale juurde."
Tema sõnul ei ole mõtet mahetehnoloogiasse Eestis investeerida, sest turg on väga väike.
Mahetoodete valik Eestis laieneb, kuid suur osa tarbijaist ei ole seda valmis kõrge hinna eest ostma. Kohati tuleb mahetoote eest maksta kordades kõrgemat hinda.
Kõige suurem hinnaerinevus mahe- ja tavatoote vahel tuleb TNS Emori andmeil välja porgandil, selgub täna tutvustatud ja Põllumajandusministeeriumi tellitud uuringust.