Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidukonkursi hindamiskomisjoni südame võitis esimesel päeval keefiri-kamašašlõkk

Eesti Parima Toiduaine konkursi esimesel hindamispäeval kogus komisjonilt kõrgeimad punktid Atria Eesti toodetud Maks & Moorits keefiri-kamašašlõkk, mis pälvis ka Eesti Parim Lihatoode 2014 hõbemärgi.

Lisaks omistas hindamiskomisjon parima magustoidu tunnustuse Balbiino AS-i jäätisele Jäämurdja ning parimaks kalatooteks tunnistati Eesti Traalpüügi Ühistu Vürtsikilufilee küüslauguga Premium.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus tänavune tihedaima konkurentsiga lihatoodete kategooria rohkelt maitseüllatusi. „Lihatootjad on teinud igapäevase menüü väljatöötamise kodukokkadele palju lihtsamaks – kes ei vaimustu kokaraamatutes tuhnimisest, pikkadest poe-reididest ja köögis veedetud tundidest, see võib lihtsalt võtta poeletilt mõne põnevas eksootilises marinaadis, juurviljade, seente, juustu või mistahes muu lisandiga liharoa ja mure on murtud. Selliseid toredaid ja ülimaitsvaid tooteid oli tänavusel konkursil üllatavalt palju,“ ütles Sirje Potisepp.

Hindamiskomisjoni esimehe, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professori, meditsiinidoktor Mihkel Zilmeri sõnul on konkursi tase tõusnud sedavõrd kõrgeks, et tippude väljaselgitamine on muutumas üha raskemaks ülesandeks.

„Varasematel aastatel oli paljude uudistoodete puhul  suhteliseks probleemiks kunstlikud lisaained või tagasihoidlik lihasisaldus. Nüüd on aga kõik tootjad, nii suured kui väikesed, viinud toodete kvaliteedi peaaegu tippu. On näha, et Toiduliidu järjekindel tootearendajate koolitamine on aidanud tootjatel saavutada taseme, kus objektiivse hindamise põhjal vääriks enamik esitatud toodetest parima toiduaine tiitlit,“ tõdes Mihkel Zilmer.

Komisjoni esimehe hinnangul on oluline, et inimesed teadvustaksid Eesti Parima Toiduaine võidumärgi tähendust ja sellega kaasnevat kvaliteedigarantiid. „Anname sel aastal välja tiitleid tänavustele uudistoodetele, kuid 20 aasta jooksul on selle tunnustuse pälvinud väga paljud tänaseni turul olevad tooted. Kutsun kõiki üles neid tooteid poest ostma ja ekspertide valikuid usaldama,“ ütles Zilmer.

Täna, 19. märtsil toimuval hindamisel valitakse tänavused parimad piimatooted, valmistoidud, köögiviljatooted, pagaritooted, kondiitritooted ja kastmed. Võidutoodetest teatatakse jooksvalt konkursi Facebookis: www.facebook.com/EestiParimToiduaine

Täpsem info konkursi kohta: www.toiduliit.ee/parim.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960